Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtuusto päätti: Nurmijärven lukio NYK:n yhteyteen

Keskiviikkona kokoontunut Nurmijärven kunnanvaltuusto päätti äänestyksen jälkeen, että uusi Nurmijärven lukio rakennetaan Nurmijärven yhteiskoulun eli NYK:n yhteyteen.

Valtuusto käsitteli kokouksessaan Nurmijärven lukion sijoittumispaikkaa Kirkonkylässä sekä Nurmijärven yhteiskoulun ja Nurmijärven lukion hankesuunnitelmia.

Lukion sijoittuminen ja hankesuunnitelmat herättivät kokouksessa laajaa keskustelua.

SDP:n valtuustoryhmä teki muutosesityksen, jonka mukaan lukio sijoitettaisiin Krannilan liikuntapuistoon. Muutosesitystä perusteltiin muun muassa NYK:n tontin ahtaudella, nuorisovaltuuston kannanotoilla sekä hyödyillä, joita läheinen liikuntapuisto toisi lukiolle ja päinvastoin. Keskustelun aikana kuultiin myös useampi pohjaesitystä kannattava puheenvuoro.

Lopulta valtuusto ratkaisi asian ja päätti lukion rakentamisesta NYK:n yhteyteen äänin 36–15.

Päätöksen mukaan lukion ja peruskoulun rakentaminen NYK:n yhteyteen on taloudellisempi vaihtoehto. Se vahvistaa nykyistä Kirkonkylän keskustaa ja mahdollistaa yhteiset tilat tehokkaampaan käyttöön. Lisäksi päätöksessä nähtiin, että lukio rauhoittaa yläkoulua ja opiskeluhuollon työntekijöiden saavutettavuus on parempi.

NYK:n yhteyteen rakennettavan uudisrakennuksen investointikustannukset ovat 5,6 miljoonaa euroa, eli noin 20 prosenttia pienemmät kuin jos lukio olisi sijoitettu uudisrakennukseen Krannilan liikuntapuistoon. Lisäksi ruoka- ja siivouspalveluiden kustannukset ovat 100 000 euroa vuodessa eli noin 11 prosenttia edullisemmat NYK:n kampuksella. Säästöjä syntyy myös sisäisissä vuokrissa (mm. kiinteistön hoito- ja kunnossapito sekä käyttökulut) noin 0,5 miljoonaa euroa vuodessa.