Aloite: Vaikuttajatoimielimet osallistettava paremmin päätöksentekoon – "Nyt vakiintumatonta ja epäsäännöllistä"

Kuvituskuva. Aija Pirinen
Riikka Jokinen

Riikka Jokinen

Leni Pispala (vihr.) ja Riikka Raekannas (kesk.) esittivät valtuustoaloitteessaan, että Nurmijärven kunnassa ryhdytään toimiin kunnan vaikuttajatoimielinten osallistamiseksi päätöksentekoon.

Aloitteen mukaan vaikuttajatoimintaelinten osallistaminen on Nurmijärvellä vielä vakiintumatonta ja epäsäännöllistä.

– Usein osallistaminen tapahtuu liian myöhäisessä vaiheessa tai ei ollenkaan, aloitetekstissä todetaan.

Aloitteessa esitetäänkin osallistamisen varmistamiseksi, että kunnanhallitus nimeää jatkossa nuorisovaltuuston kokouksiin edustajansa, kuten tällä hetkellä on myös vanhus- ja vammaisneuvostossa.

– Esitämme myös, että lautakunnat jatkossa kutsuvat vaikuttajatoimielinten edustajan kokouksiinsa, silloin kun käsittelyssä on heitä koskevia asioita. Koollekutsujana toimii toimielimen esittelijä.

Tämän lisäksi lautakuntien ja kunnanhallituksen kokouksiin tulee aloitteen mukaan kutsua vaikuttajatoimielinten edustajat säännöllisesti vuosikellon mukaisesti esimerkiksi käsiteltäessä palveluverkkoa, hyvinvointisuunnitelmaa tai talousarviota.

– Vaikuttajatoimielinten kannalta läsnäoloa edellyttävät asiat arvioidaan vielä erikseen yhdessä vaikuttajatoimielinten edustajien kanssa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut