Kokoomus ykkönen Klaukkalassa, perussuomalaiset pohjoisosissa – näin eri alueilla äänestettiin

Kuntavaalit: Nurmijärven kylät vankkaa keskustan kannatusaluetta.

Kokoomuksen, keskustan ja perussuomalaisten vaalimenestys näkyy myös Nurmijärven äänestysaluekartalla.

Näissä kuntavaaleissa kokoomus oli suurin puolue viidellä äänestysalueella. Kannatus on vankinta Klaukkalassa, jossa puolue nousi ykköseksi kaikilla neljällä äänestysalueella (a, b, c ja d).

Esimerkiksi Klaukkala c:n äänestysalueella puolue sai peräti 38,2 prosenttia äänistä, Klaukkala a:n alueellakin 37,9 prosenttia. Myös Kirkonkylä c -äänestysalueella kannatettiin eniten kokoomusta.

Kokoomuksen kannatus oli sen sijaan alhaisinta Nukarilla, jossa se sai 12,6 prosentin äänisaaliin.

Perussuomalaiset hallitsi puolestaan Pohjois-Nurmijärveä. Puolue oli suurin neljällä äänestysalueella: Herusten ja Rajamäen äänestysalueilla sekä Kirkonkylä b:ssä.

Herusissa perussuomalaisia äänesti peräti 29,7 prosenttia asukkaista, Kirkonkylässä ja Rajamäelläkin yli 20 prosenttia.

Matti Vanhanen oli ääniharava viidellä äänestysalueella – ei kuitenkaan kotikylässään Lepsämässä.

Lähes kaikilla muilla kunnan äänestysalueilla perussuomalaiset oli joko toiseksi tai kolmanneksi suurin puolue.

Puolueen kannatus oli heikointa Klaukkalassa, jossa a-äänestysalueella perussuomalaisia kannatti 15,1 prosenttia c-alueella 15,5 prosenttia.

Keskusta hallitsi aiempien vuosien tapaan Nurmijärven kyliä. Se oli suurin puolue seitsemällä äänestysalueella eli Metsäkylässä, Lepsämässä, Nukarilla, Palojoella, Perttulassa, Röykässä ja Kirkonkylä a:ssa.

Esimerkiksi Metsäkylässä keskusta sai 39,1 prosentin kannatuksen, Perttulassa 35,6 ja Nukarilla 32,8.

Lepsämässä, kunnan ääniharavan Matti Vanhasen (kesk.) kotikulmilla, keskustaa kannatti 30,2 prosenttia.

Muut puolueet eivät yltäneet millään äänestysalueella ykkössijalle.

SDP saavutti suurimman kannatuksensa Kirkonkylä a:ssa, jossa puoluetta äänesti 19 prosenttia ja Rajamäki a:ssa, jossa puoluetta äänesti 18,5 prosenttia.

Vihreät puolestaan pesi Klaukkalan kolmella äänestysalueella demarit kannatuksessa. Eniten kannatusta puolue sai Rajamäki b:ssä 13,4 prosenttia. Alhaisinta vihreiden kannatus oli Perttulassa, 6,4 prosenttia.

Vaikka Pohjois-Nurmijärvi oli perussuomalaisten valtakuntaa, nousi vain Herusissa ääniharavaksi puolueen ehdokas. Kyseessä alueella asuva Maiju Tapiolinna. Hän sai Herusista 57 ääntä.

Rajamäen a ja b -äänestysalueilla ääniharavaksi ylsi kokoomuksen rajamäkeläinen Arto Hägg. Hän sai a:ssa 98 ja b:ssä 91 ääntä. Tapiolinna oli kannatuksessa aivan kintereillä.

Matti Vanhanen oli ääniharava viidellä äänestysalueella – ei kuitenkaan kotikylässään Lepsämässä, jossa ääniharavan tittelin nappasi niin ikään lepsämäläinen Kalle Mustonen (kesk.) Mustonen sai Lepsämässä 124 ääntä, Vanhanen 117.

Klaukkalan kahdella äänestysalueella ääniharavaksi nousi klaukkalalainen kunnanhallituksen nykyinen puheenjohtaja Virpi Räty (kok.), joka sai c-alueella 124 ääntä ja d-alueella 89. Petri Vaulamo (kok.) oli ykkönen Klaukkala a:ssa, Vanhanen b:ssä.

Nukarin ääniharava oli oman kylän asukas Jenni Sandberg (sd.). Hän sai kotikylässään 73 ääntä.

Joona Suomi (kok.) ylsi ääniharavaksi Palojoella, Riikka Raekannas (kesk.) Metsäkylässä.

Röykässä asuva Yrjö Kivinen (kok.) ylsi ääniharavaksi omalla asuinalueellaan, jossa hän sai 34 ääntä. Oman kylän äänet eivät kuitenkaan riittäneet läpimenoon.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut