Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Haluaisitko kesälampaita tai kesäkanoja? Eläinten pitäjän on muistettava nämä tärkeät vaatimukset

Kesäksi otettujen eläinten pitäjiä koskevat samat vaatimukset kuin muitakin eläinten pitäjiä. Esimerkiksi kanojen ja lampaiden pitoa koskevista vaatimuksista on otettava selvää ennen niiden hankkimista, muistuttaa aluehallintovirasto (avi).

Vaatimusten tarkoituksena on turvata eläinten hyvinvointi ja varmistaa, etteivät eläimet aiheuta tautivaaraa toisille eläimille tai ihmisille. Kesäeläinten pitäjä on vastuussa eläinten terveydestä ja hyvinvoinnista.

Eläinten pitäjän on hankittava tietoa eläinten käyttäytymisestä, hoitamisesta, pitopaikan olosuhteista ja ruokinnasta.

Kesälampaille on hyvä järjestää laitumelle säänsuoja, jossa lampaille on kuivitetut makuupaikat, ja jonne ne pääsevät halutessaan suojaan tai varjoon, avi neuvoo. Lammas on laumaeläin, joten on suositeltavaa, että kesälampaita on muutama.

Kanojen pidolle on vaatimuksia, jotka koskevat kanojen pitäjää siitä huolimatta, kuinka monta kanaa hänellä on. Niiden lukumäärä ei siis vaikuta vastuuseen.

Vaatimusten tavoitteena on turvata kanojen hyvinvointi ja varmistaa, etteivät kanat aiheuta tautivaaraa ihmisille tai toisille kanoille. Avi tähdentää, että omistaja on vastuussa kanojensa terveydestä ja hyvinvoinnista koko kanojen elämän ajan kuoriutumisesta kuolemaan saakka.

Muistilista kesä- ja lemmikkilampaiden pitäjälle löytyy Ruokaviraston verkkosivuilta.

Lue lisää: Vanhustenhoitajat somettavat osana työtään ja kaitsevat myös eläimiä, eikä se miellytä kaikkia – "Ei tämä ole pois perushoitotyöstä"

Lue lisää: Kesän kestosuosikit tulevat Koivuhakaan ja Hakunilaan