Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Klaukkalan urheilukentällä alkaa mittava remontti – kenttä kiinni kolme kuukautta

Peruskorjaus: Suorituspaikat ja juoksuradan päällyste uudistetaan. Kenttä kiinni heinäkuusta eteenpäin.

Klaukkalan urheilukenttä uudistetaan mittavassa peruskorjauksessa.

Nurmijärven kunnan vs. kunnanpuutarhuri Ville Ruokoja kertoo, että heinäkuussa alkavassa remontissa uudistetaan käytännössä kaikki urheilukentän suorituspaikat, muun muassa vesieste, hyppypaikat sekä moukarin- ja kiekonheittorinki. Lisäksi uudistetaan juoksuradan päällyste.

Alustava urakka-aika alkaa 12. heinäkuuta ja jatkuu 29. lokakuuta asti.

Tekninen lautakunta valitsi viime kokouksessaan urakoitsijaksi Unisport Infra Oy:n. Urakkahinta on 830 000 euroa.

Ruokojan mukaan urheilukentän remontti tulee tarpeeseen, sillä juoksuradan ja suorituspaikkojen pinnoitteiden kunto alkaa olla loppumetreillä. Edellinen isompi peruskorjaus urheilukentällä tehtiin 15 vuotta sitten vuonna 2006.

– Suorituspaikkojen ja varsinkin juoksuradan kaarteen pinnoitteet ovat kuluneet, eivätkä ne täytä kansainvälisen liiton IAAF:n ja kansallisen liiton SUL:n vaatimuksia kilpakentälle, Ruokoja kertoo.

– Pinnoitteita ei myöskään pysty enää elvyttämään vaan ne täytyy uusia kokonaan.

Juoksuradan päällysteenä käytetään vettäläpäisevää joustopinnoitetta, ja se tulee olemaan väriltään sininen. Lisäksi esimerkiksi kahdeksas juoksurata tehdään vaatimusten mukaisesti täysleveäksi koko matkalta.

Keskikentän nurmialuetta ei tässä urakassa uusita. Myöskään katsomoon ei kosketa, sillä sitä uudistettiin muutama vuosi sitten. Myös kuuluttajankoppi säilyy entisellään.

Urheilukentän remontin aikana koko kenttä on työmaa-aluetta, ja sen käyttö on kielletty.

– Tarkka töiden aloitusajankohta ei ole vielä tiedossa, mutta käyttäjien kannattaa jo nyt varautua siihen, että kenttä on kiinni heinäkuun puolivälistä lokakuun loppuun, ja alue on suljettu kokonaisuudessaan, Ruokoja kertoo ja jatkaa:

– Tämä luonnollisesti aiheuttaa haittaa sekä seuroille että muille käyttäjille, mutta olemme hyvällä asialla. Uusittu kenttä mahdollistaa tulevaisuudessa hyvät harjoittelu- ja kilpailuolosuhteet, hän tietää.

Klaukkalan urheilukentällä tehtävä peruskorjaus mahdollistaa myös tulevaisuudessa entistä paremmin isojen kilpailujen järjestämisen.

Ensi vuoden heinä–elokuussa kentällä järjestetäänkin 14–15-vuotiaiden SM-kilpailut. Lisäksi Suomen Urheiluliitto (SUL) on myöntänyt vuoden 2023 Youth Athletics Gamesin järjestelyoikeudet Klaukkalaan. Kyseessä Suomen suurin nuorisoyleisurheilutapahtuma, jossa kilpailee vuosittain yli 2000 nuorta urheilijaa.

Klaukkalan urheilukentän peruskorjaus on ainoa liikunta- ja virkistysalueita koskeva isompi remontti tänä kesänä.

Myöhemmin on alkamassa myös pienempimittakaavainen Klaukkalan Isosuon luontopolun rakentaminen.

– Isosuon luontopolun rakentaminen alkaa myös osin jo kesä–heinäkuussa. Työt tehdään osissa ja esimerkiksi puuosuudet rakennetaan syksyllä, Ruokoja selventää.

Luontopolun puuosuuksien rakentamisen urakoitsijaksi on valittu Kari Uustalo Oy.

Ruokojan mukaan luontopolku valmistuu pohjoisen reitin osalta loka–marraskuussa niin, että jäähallin parkkialueelta saadaan kulku.

– Vanhan-Klaukan yhteys valmistellaan myöhemmin puistoraittien osalta, kun asuinalueen toiminnot etenevät.

Nurmijärven kunta sai ely-keskukselta erityisavustuksen Isosuon luontopolun rakentamiseen. Polun kokonaiskustannukset ovat noin 60 000 euroa, josta avustuksen osuus on noin puolet. Myös urheilukentän peruskorjaukselle saatiin valtion tukea 170 000 euroa.