Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nukarin kaalitilalle saatiin nopeasti työvoimaa – "Palkkasimme 25 nuorta"

Kesätyöt: Korona on rajoittanut kesätöitä viime vuotta vähemmän, mutta haasteitakin on ollut.

Korona rajoitti viime kesänä kesätöiden tarjontaa, ja moni nuori jäikin ilman arvokasta työpaikkaa. Tänä kesänä tilanne on lieventyneiden rajoituksien takia hieman parempi.

Kaali-Kallen tila Nukarilla haki kesätyöntekijöitä Facebookin kautta. Tila tarjosi töitä yli viisitoistavuotiaille reippaille nuorille. Haussa painotettiin, että työt alkavat heti. Ilmoitus sai hyvän vastaanoton. Teemu Lindström kertoo, että se tuotti noin viisikymmentä kontaktia melko nopeassa ajassa.

– Palkkasimme kaksikymmentäviisi nuorta. Puolet aloitti työnsä viime viikolla ja puolet aloitti tämän viikon maanantaina, Lindström kertoo.

Hänellä on nuorista työntekijöistä vain positiivista sanottavaa.

– Pitää muistaa, että kaikki me ollaan oltu joskus nuoria. Nuoria aina parjataan, mutta aina löytyy niitä, jotka tekevät töitä, kun vain mahdollisuus annetaan, hän toteaa.

Lindström kertoo, että tilalla harkittiin pitkään lähdetäänkö palkkaamaan nuoria lisätyövoimaksi. Rikkaruohojen kitkeminen on käsipeliä. Torjunta-aineita ei voida käyttää. Peltotyöt ovat rankkoja ja tulossa on vielä kovat helteet.

Nuoria aina parjataan, mutta aina löytyy niitä, jotka tekevät töitä kun vain mahdollisuus annetaan.

Teemu Lindström

Viime aikojen sääennusteet lupailevat kolmenkympin lämpötiloja useammaksi päiväksi. Nuoria onkin kehoitettu pitämään aina runsaasti vettä mukanaan.

– Peltotyöt ovat rankkoja. Toki meidän täytyy vähän seurata, että kukaan ei uuvu sinne täysin, Lindström kertoo.

Työ on omatoimista.

– Nuoret tekevät töitä urakkapalkalla. Hommia saa tehdä omassa tahdissa. Emme me heitä vahdi. Työn laatua täytyy toki tarkkailla.