Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärven kunta irtisanoo jätevesisopimukset Altian kanssa

Nurmijärven kunta irtisanoo jätevesisopimukset Altia Oyj:n kanssa. Asiasta päätti viime viikon keskiviikkona kokoontunut valtuusto.

Nurmijärven kunta ja Primalco Oy (nykyinen Altia Oyj) solmivat kesäkuussa 2001 sopimuksen Klaukkalan jätevedenpuhdistamon laajennuksesta ja siirtoviemäröintijärjestelmän rakentamisen rahoittamisesta sekä jätevesien johtamisesta ja käsittelystä, jota täydennettiin erillisellä sopimuksella vuodesta 2002. Valtuusto hyväksyi sopimukset 2001 ja 2002.

Nykyinen jätevesisopimus on ollut voimassa 31.12.2020 asti ja sen jälkeen sopimus on ollut irtisanottavissa kolmen vuoden irtisanomisajalla.

Kunnan mukaan nykyisen jätevesisopimuksen irtisanominen tuli aiheelliseksi, sillä sopimuksen mukainen jäteveden hinta on liian edullinen verrattuna jäteveden käsittelystä ja investoinneista Nurmijärven Vedelle muodostuviin kustannuksiin.

Nurmijärven Vesi -liikelaitos ja Altia Oyj ovat neuvotelleet uuden teollisuusjätevesisopimuksen periaatteista. Neuvottelut ovat edenneet pitkälle ja molempien neuvotteluosapuolien mielestä uusi teollisuusjätevesisopimus on mahdollista saada valmiiksi syksyn 2021 aikana.