Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuhakoski sai infotaulut – kertovat alueen historiasta ja nykypäivästä

Ympäristö: Kävijöiden määrä kasvanut parannustöiden jälkeen.

Perttulassa Valkjärventien tuntumassa sijaitseva Kuhakoski on saanut uudet infotaulut, jotka kertovat alueen historiasta ja nykypäivästä. Infotaulut asennettiin paikoilleen kesäkuun alussa.

– Tietoja kerätessäni tavoitteeni oli löytää mielenkiintoisia faktoja esimerkiksi Kuhakoskella vieraileville koululaisryhmille ja heidän opettajilleen. Tietoa löytyy niin maantiedosta, historiasta kuin teknologian kehityksestä, idean äiti Metja Makkonen Valkjärven kyläyhdistyksestä kertoo ja jatkaa:

– Tietojen kokoaminen oli aikaa vievää, mutta toivon niistä olevan hyötyä ja iloa kävijöille.

Infotaulut mukailevat ilmeeltään Valkjärventieltä tuttua ulkoasua. Kylän raittia on pyritty muutoinkin yhdenmukaistamaan esimerkiksi bussipysäkkejä maalaamalla perinteisen punamullan sävyin.

Kuhakoski on kokenut infotaulujen lisäksi viime vuosina muitakin muutoksia.

Kuhakosken kaiteet nimittäin uusittiin elokuussa 2019.

– Kävijöiden määrä Kuhakoskella on kasvanut selvästi parannustöiden jälkeen. Tästä syntyikin idea toteuttaa infotaulut. Kävijöille on mukava tarjota oivalluttavaa tietoa muun muassa Kuhakosken historiasta, Valkjärven kyläyhdistyksessä aktiivisesti pitkään toiminut Markku Pesonen kertoo.

Kaiteiden parannustyö oli kunnan taloudellisella tuella mahdollistettu hanke, jonka toteutuksesta vastasi Valkjärven kyläyhdistys.

Projektin tavoitteena oli tehdä Kuhakoskesta lapsiystävällisempi ja -turvallisempi vierailukohde.

Tällä hetkellä Valkjärven kyläyhdistys pyrkii edistämään myös kevyen liikenteen väylän saamista koko Valkjärven ympäri. Nyt rakenteilla on uusi väylä Klaukkala–Perttula-välille, joka valmistunee ensi vuoden kesäksi.

–  Valkjärven kylän läpi kulkeva reitti on suosittu ulkoilijoiden ja pyöräilijöiden keskuudessa. Valkjärven kyläyhdistys pyrkii vahvasti edistämään Valkjärventien puoleisen osuuden valmistumista Kuhakoskelta Lähtelään.

– Uskomme vahvasti, että liikkuminen oman asuinalueen lähiseuduilla tulisi mahdollistaa turvallisesti. Kokemuksemme Kuhakosken kaideprojektin osoitti, että hyvä yhteistyö kunnan kanssa edistää Valkjärven kaltaisten kylien toiminnallisuutta, toteaa kyläyhdistyksen tuore puheenjohtaja Jani Hautala.