Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Suurin ja kaunein sinkkutapahtuma" – sinkut juhlistavat juhannusta Kiljavalla, mukaan mahtuu vielä miehiä

Juhannus: Miehiä mahtuu vielä mukaan perinteiseen sinkkujuhannukseen Kiljavan rannalle. Kolmatta kertaa järjestettävä tapahtuma on ollut aiempina vuosina menestys.

Nurmijärvellä jo perinteeksi muodostunut sinkkujuhannus on jälleen täällä. Suosittu tapahtuma on jo lähes loppuunmyyty ja osallistujia on yli 100.

– Muutama mahtuu vielä mukaan, mutta naisten osalta tapahtuma on täynnä. Periaatteena on ollut aina, että tapahtumassa on yhtä paljon naisia ja miehiä, tällä hetkellä naisia on 12 enemmän, joten Sinkkujuhannus kaipaa vielä 12 miestä, tapahtuman järjestäjä Sari Suvanto sanoo.

Kiljavan rannalla kokoontuva sinkkuporukka aloittaa juhannuksen vieton tutustumisleikillä, jossa esitellään itsensä muille paikallaolijoille.

– Muuten ohjelmassa on muun muassa mölkkyä, petankkia ja krokettia sekä kävelyä ja rannalla oleilua, Suvanto luettelee.

Kiljavalla on mahdollisuus myös tanssia ja laulaa karaokea juhannuksena.

Sinkkujuhannus on ollut aiempina vuosina Suvannon mukaan erittäin tykätty tapahtuma. Ensimmäisen kerran Sinkkujuhannus järjestettiin vuonna 2019, jolloin siellä tapasivat toisensa Julia ja Jarmo, jotka pitävät edelleen yhtä.

Tämä on suurin ja kaunein sinkkutapahtuma.

– Sain juuri kuulla, että Julia muutti Jarmon luo Klaukkalaan, Suvanto iloitsee.

Hän tietää myös muita pareja, jotka ovat löytäneet toisensa Sinkkujuhannuksesta. Suurempi osa heistä kuitenkin alkaa tapailla, mutta lopulta juttu kariutuu. Suvanto kuitenkin rohkaisee ihmisiä uskaltamaan astua mahdollisen onnen tielle.

Sinkkujuhannukseen voivat osallistua ainoastaan majoituksen varanneet, sillä päiväkävijät sallittaessa tapahtuman idea katoaisi.

– Pienempiä sinkkutapahtumia on juhannuksena myös muualla Suomessa, mutta tämä on suurin ja kaunein, Suvanto kehuu.

Sinkkujuhannusta saavutaan viettämään pääkaupunkiseutupainotteisesti, mutta viime vuonna tulijoita oli myös muun muassa Oulusta. Nuorimmat osallistujat ovat Suvannon mukaan olleet alle 30-vuotiaita ja vanhimmat 70-vuotiaita. Suurin osa osallistujista on kuitenkin yleensä noin 35–55-vuotiaita.

Sinkkujuhannus vetää Suvannon mukaan puoleensa, koska osa sinkuista haluaa viettää juhannuksen samassa elämäntilanteessa olevien ihmisten kanssa.

– Kaikki eivät halua eivätkä etsi parisuhdetta, osa puolestaan haluaa nimenomaan löytää sen oikean. Täällä tutustuu moniin ja, jos kumppania ei löydä, niin varmasti ainakin uusia ystäviä, Suvanto lupaa.

Hänen mukaansa tapahtuma on monelle vuoden kohokohta. Hän myös kehottaa seuraamaan josko peruutuspaikkoja aukeaa vielä ennen juhannusta.

Juhannuksesta voi nauttia Nurmijärvellä myös esimerkiksi Rajamäellä sijaitsevassa Pikku Paronissa, jonka perjantaisessa juhannusjuhlassa yleisöä viihdyttää trubaduuri Lasse Jaakonaho kello 18. Juhannusjuhla alkaa kello 16 ja päättyy kello 23.

Klaukkalan harrasteajoneuvojen cruising kiertää juhannuslauantaina ympäri Klaukkalaa. Letka kokoontuu kello 15 Klaukkalan jäähallille ja lähtee liikkeelle kello 16. Ajoneuvot pysähtyvät kello 16.30–17.30 ravintola Dopingin luo sekä kello 18 eteenpäin Klaukkalan torille.

Nurmijärven seurakunnan perinteinen juhannusjuhla Sääksin leirikeskuksessa on tänä vuonna peruttu.