Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskisuomalainen ostaa Hämeen Sanomat -konsernin – "Luontainen osa viime vuosien johdonmukaista kasvustrategiaa"

Pörssiyhtiö Keskisuomalainen Oyj ostaa Hämeen Sanomat -konsernin, joka julkaisee muun muassa sanomalehti Hämeen Sanomia.

Kauppakirja allekirjoitettiin tänään tiistaina.

Myyjä on Aina Group Oyj. Kauppaan kuuluvat Hämeen Sanomat Oy:n, tytäryhtiö Ilves Jakelu Oy:n ja tytäryhtiö Hämeenlinnan Jakelupalvelu Oy:n koko osakekannat.

Kaupassa ostettavan kokonaisuuden velaton kauppahinta on 8,3 miljoonaa euroa. Mediakonserni Keskisuomalainen rahoittaa kaupan kassavaroillaan.

Kaupan täytäntöönpano on ehdollinen, kunnes Aina Groupin ylimääräinen yhtiökokous on hyväksynyt kaupan täytäntöönpanon. Kauppa arvioidaan toteutettavan syyskuun loppuun mennessä.

Viime vuonna Hämeen Sanomat -konsernin liikevaihto oli noin 17,3 miljoonaa euroa ja käyttökate noin 1,6 miljoonaa euroa. Liikevoitto oli noin 1,3 miljoonaa euroa, tilikauden tulos noin 0,8 miljoonaa euroa ja taseen loppusumma noin 7,2 miljoonaa euroa.

Hämeen Sanomat -konsernilla on noin 400 työntekijää, joista noin 300 osa-aikaisia jakajia. Kokopäiväiseksi muutettuna konserni työllistää noin 200 henkilöä.

Ennen kaupan toteuttamista Hämeen Sanomat myy Hämeenlinnan Vanajantiellä sijaitsevan toimitilakiinteistönsä ja tontin sekä medialiiketoimintaan kuulumattomia osakkeita Aina Groupille. Keskisuomalainen vuokraa Vanajantien toimitilan kuuden vuoden sopimuksella.

Kauppa kasvattaa Keskisuomalaisen liikevaihtoa noin neljällä miljoonalla eurolla ja kaupalla on positiivinen vaikutus Keskisuomalainen Oyj:n kannattavuuteen, mikäli kauppa toteutetaan 30.9.2021 mennessä, Keskisuomalainen kertoo pörssitiedotteessa.

Hämeen Sanomat Oy julkaisee Kanta-Hämeessä kahta seitsemänpäiväistä sanomalehteä Hämeen Sanomia ja Forssan Lehteä sekä Hämeenlinnassa kaupunkilehti Hämeenlinnan Kaupunkiuutisia.

Ilves Jakelu harjoittaa Kanta-Hämeessä sanomalehtien ja muiden tuotteiden varhaisjakelua. Hämeenlinnan Jakelupalvelun alaa on osoitteettoman suoramainonnan jakelu Hämeenlinnan alueella.

– Hämeen Sanomien kauppa on luontainen osa mediakonserni Keskisuomalaisen viime vuosien johdonmukaista kasvustrategiaa. Hämeen Sanomat on perinteikäs ja hyvin hoidettu mediakonserni. Hämeen Sanomat ja Forssan Lehti sekä Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset ovat lukijoidensa arvostamia medioita ja rikastuttavat laadukasta mediatarjoamaamme Hämeessä. Kaupan myötä myös kattava jakeluverkostomme vahvistuu entisestään, kun Ilves Jakelu ja Hämeenlinnan Jakelupalvelu täydentävät jakeluamme Kanta-Hämeessä, kommentoi Keskisuomalaisen toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi tiedotteessa.

Muun muassa Helsingin Uutisia, Länsiväylää ja Vantaan Sanomia julkaiseva Etelä-Suomen Media on osa Keskisuomalainen-konsernia.