Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tukala helle jatkuu lähivuorokauden aikana eikä juhannuksena saa polttaa kokkoa – IS: rikkoutuuko 85 vuoden takainen lämpöennätys?

Ilmatieteen laitos on antanut hellevaroituksen laajoille alueille ja se koskee myös Uuttamaata. Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä.

Kroonisia sairauksia potevien oireet vaikeutuvat merkittävästi. Lämpörasitus haittaa myös perusterveiden toimintakykyä.

Lisäksi on annettu metsäpalovaroitus. Metsäpalon vaara on kuivuudesta johtuen ilmeinen. Tuulisella säällä palot leviävät erittäin nopeasti.

Helsingin kaupungin pelastuslaitos tiedottaa, että Uudellamaalla vallitsee metsäpalovaroitus juhannuksen yli. Kokon poltto on sen aikana yksiselitteisesti kielletty.

Tänään tiistaina helle-ennätys on vaarassa rikkoutua. Asiasta kertoo muun muassa Ilta-Sanomat, jonka mukaan tiistaista odotetaan todella kuumaa päivää ja voi olla, että 85 vuotta vanha kesäkuun lämpöennätys on uhattuna. Vanha ennätys on 33,8 plusastetta.

Ilta-Sanomien kokoaman tilaston mukaan lämpötila on paikoin noussut jo yli 33 asteen. Esimerkiksi Parikkala Koitsanlahdessa mitattiin 33,3 astetta kello 15 aikaan.