Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helteet toivat jälleen parkkipaikkapulan Sääksin uimarannalle – pysäköinti on sallittu vain merkityillä paikoilla

Helteisimpinä päivinä Sääksin uimarannan pysäköintialueen ja sisääntulotien varrella olevat parkkipaikat eivät riitä kaikille. Ruuhkaisimpina päivinä autoja onkin parkkeerattu niin Kiljavantien kuin Sääksjärventien varteen sekä ympäri lähialueen metsikköä. Nurmijärven kunnan liikenneinsinööri Pia Korteniemi muistuttaa, että pysäköinti on sallittu vain asfaltoidulla alueella, merkityillä paikoilla.

– Sääksjärven pysäköintiongelma on kunnan tiedossa. Sääksjärventien varressa ja päässä olevan pysäköintialueen laajentaminen olisi käytettävissä olevan tilan ja kunnan maanomistuksen puolesta mahdollista. Toisaalta kannattaa miettiä, kuinka paljon kunnan kannattaa investoida pysäköintialueeseen, jonka kapasiteetti on vajaakäytöllä suurimman osan vuodesta, Korteniemi sanoo.

Tulevien vuosien suunnittelu- ja toteutuskohteisiin on Korteniemen mukaan merkitty Kotolahdentien päässä olevan pysäköintialueen laajentaminen Röykän uimarannan läheisyydessä. Kotolahdentien varteen pysäköidyt ajoneuvot haittaavat ajoa kiinteistöille. Röykän uimarannan alueella on vahvistunut Sääksjärven ranta-asemakaava vuonna 2017. Ranta-asemakaavassa on merkitty pysäköintialuetta varten nykyistä laajempi alue, joten pysäköintialuetta olisi mahdollista laajentaa kaavan puitteissa.

– Alustavasti Kotolahdentien pysäköintialueen laajentamiseen on merkitty rahaa vuodelle 2023. Toivottavasti rahoitus säilyy talousarviossa ja rakentamisohjelmassa. Muuta määrärahaa ei tässä vaiheessa ole uimarantojen pysäköintialueiden laajentamiseen merkitty, Korteniemi sanoo.

Sääksin uimarannalle pääsee myös joukkoliikenteellä Helsingistä asti. Bussireitit ja aikataulut löytyvät muun muassa Matkahuollon reittioppaasta ja Korsisaaren Internet-sivuilta.

Sääksjärveä on tänä kesänä markkinoitu aiempaa enemmän, mutta kunnan viestintäpäällikkö Teemu Siltanen muistuttaa, että alueella on muutakin nähtävään kuin uimaranta.

– Sääksin markkinointikampanjan tavoitteena on lisätä koko Sääksin alueen ja Nurmijärven tunnettuutta, jotta ihmiset löytävät uimarannan lisäksi myös alueen muut palvelutarjoajat. Toisin sanoen kampanjan tavoitteena on tukea koko Nurmijärven matkailua. Sääksi-kokemuksia kannattaa metsästää muualtakin kuin ainoastaan upealta uimarannaltamme, hän sanoo.