Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi valtuutettu | Nurmijärven valtuustoon noussut Minna Aittakallio: ”Elämän tarkoitus on oppia”

Nurmijärven Uutisten uudessa juttusarjassa ääneen pääsevät Nurmijärven valtuustoon nousseet uudet valtuutetut. Sarjan aloittaa Minna Aittakallio (kok.), jonka mielestä paras tapa viettää vapaailta on kokoontua ystävien kesken hyvän ruoan ja juoman äärelle.

Miksi lähdit mukaan politiikkaan?

Olin jo siirtymässä sivuun koko politiikasta, mutta viime hetken uutiset muun muassa Keusoten toiminnasta saivat ajattelemaan, voisinko tehdä jotain. Alun perin syynä oli halu vaikuttaa asioihin.

Millä perusteella valitsit puolueesi?

Kokoomus edustaa mm. yritteliäisyyttä ja työntekoa, jotka ovat pohja hyvinvointiyhteiskunnalle. Ihmisellä on vapaus ja vastuu omalla toiminnallaan vaikuttaa elämäänsä.

Mikä on tärkein tavoitteesi politiikassa?

Yhdessä luottamushenkilöiden ja virkamiesten kanssa tehdä sellaisia päätöksiä, joiden kanssa voidaan elää.

Tylsänä kokoomuspoliitikkona lyhentäisin kunnan lainaa.

Miksi asut juuri Nurmijärvellä?

Kummankin sukulaisia on asunut Klaukkalassa, joten oli aika luontevaa muuttaa Helsingistä vuonna 1993. Kaikki tarvittava on lähellä.

Jos joutuisit muuttamaan toiselle paikkakunnalle, minne muuttaisit ja miksi?

Joensuuhun. Sieltä olisi tosi lyhyt matka kesämökille ja jotenkin tuntuu, että Pohjois-Karjalassa askel on hyvällä tavalla verkkaisempi.

Ketä nurmijärveläistä ihailet?

Tässä iässä en osaa enää ketään ihannoida tai nostaa jalustalle. Mutta nuorisopäällikkö Merja Winha-Järvinen; vahva, älykäs tahtonainen, joka ei jää sanattomaksi.

Minne veisit turistin Nurmijärvellä?

Sääksiin ja talvella Isosuolle. Syksyllä ihan mihin tahansa metsään marjat ja sienet poimimaan. Paitsi että turistilla tulisi olla hyvä suuntavaisto, koska eksyn aina.

Mitä kaikkien pitäisi mielestäsi tietää Nurmijärvestä?

Molotovin cocktailit valmistettiin Rajamäellä.

Mitä kaikkien pitäisi tietää sinusta?

Satakuntalaishämäläisenä saatan vaikuttaa joskus hitaalta, mutta kyllä sitten hiffaan viimeistään parin päivän päästä.

Mikä on mielestäsi paras tapa viettää vapaailta?

Hyvä ruoka ja juoma sekä ystävät.

Mikä kirja on tehnyt sinuun eniten vaikutuksen?

Suon villi laulu tämän vuosituhannen kirjoista. Selviytymistarina, toisaalta myös tarina kuinka ennakkokäsitykset voivat negatiivisesti vaikuttaa ihmisten käyttäytymiseen. Kaunista luonnon kuvausta.

Mitä TV-ohjelmaa seuraat ja miksi?

Tällä hetkellä Master Chef of Australia. Se positiivisuus ja hyväntuulisuus on tarttuvaa. Ja joka kaudelta oppii jotain. Tästä tuotantokaudesta tarttui Biryani-niminen intialainen ruoka, jota ajattelin kokeilla jossain vaiheessa.

Jos kunta saisi kymmenen miljoonan lahjoituksen ja saisit itsevaltiaana päättää sen käyttötarkoituksen, mihin investointikohteeseen sen käyttäisit?

Tylsänä kokoomuspoliitikkona lyhentäisin kunnan lainaa.

Mikä on elämän tarkoitus?

Elämän tarkoitus on oppia.

Tässä juttusarjassa ääneen pääsevät Nurmijärven valtuustoon nousseet uudet valtuutetut.