Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puolueiden väliset paikkaneuvottelut alkavat Nurmijärvellä

Kuntavaalien jälkeinen luottamustehtävien jako alkaa tällä viikolla Nurmijärvellä.

Perinteeseen kuuluu, että vaalit voittanut puolue ja eniten ääniä kerännyt kyseisen puoleen ehdokas käynnistää luottamushenkilöneuvottelut puolueiden välillä. Näin aletaan rakentamaan uuden valtuuston, kunnanhallituksen ja lautakuntien rakenteita.

Ensimmäisten joukossa jaetaan muun muassa kunnanhallituksen ja valtuuston puheenjohtajien paikat.

Kokoomuksen paikallisyhdistys on valinnut Petri Vaulamon (kok.) kutsumaan puolueet koolle. Vaulamo sai vaaleissa kokoomuslaisista eniten ääniä, yhteensä 494 ääntä. Vaulamon lisäksi kokoomuksen neuvottelijana toimii kokoomuslaisista toiseksi eniten ääniä saanut Arto Hägg (kok.).

–  Vaalien jälkeen olen kertonut vanhan valtuuston kyselytunnilla, että puolueiden paikallisjärjestöjen tulisi järjestettyä mitä pikimmin ja valita oman puolueen neuvottelijat tulevien luottamushenkilöpaikkojen valintoihin liittyen, Vaulamo taustoittaa.

Vielä ei ole tarkalleen tiedossa, milloin neuvottelujen lopputulos on selvillä.

Vaulamon mukaan paikkaneuvottelut on kuitenkin tarkoitus saada hyvälle mallille jo heinäkuun aikana – mahdollisesti tämän ja ensi viikon aikana.

– Jos jotain keskeneräistä jää, niin jatkamme elokuussa – mahdollisesti ainakin ylikunnallisten paikkojen osalta.

Vaulamon mukaan paikkajaossa tarkoituksena on kunnioittaa vaalien tulosta ja äänestäjien tahtoa.

– Tahtotilamme on toimia niin, että lopputulos on mahdollisimman demokraattinen ja oikeudenmukainen kaikille vaaleissa mukana olleille puolueille ja ehdokkaille.

V aalituloksen pohjalta odotettavissa on, että kunnanhallituksen puheenjohtajan paikka säilyy kokoomuksella, joka on Nurmijärven suurin puolue. Valtuuston puheenjohtajan paikka kuuluu taas perinteisesti toiseksi suurimmalle puolueelle, eli Nurmijärvellä keskustalle.

Onko kokoomuksen ääniharava Vaulamo kiinnostunut kunnanhallituksen puheenjohtajan paikasta?

– Vaikea sanoa, kun emme ole vielä päässeet kunnolla neuvottelemaan. Katsotaan nyt, miten neuvottelut etenevät. Jonkin verran olen kyllä saanut suosituksia yli puoluerajojenkin, Vaulamo kommentoi kysymystä, mutta ei paljasta tässä vaiheessa enempää.

Nurmijärven uuden valtuuston ensimmäinen kokous on 18. elokuuta.