Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusote kokeilee: Terveystalo avuksi takaisinsoittojen ruuhkissa

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä (Keusote) kokeilee yhteistyötä Terveystalon kanssa lääkäri-hoitaja -vastaanottopalvelujen takaisinsoitoissa.

Terveystalo auttaa Keusotea takaisinsoittojen ruuhkatilanteiden hoitamisessa.

Nyt kesäkuussa alkava kokeilu on määräaikainen vuoden loppuun asti. Sen avulla Keusote pyrkii parantamaan vastaanottopalvelujen saatavuutta.

– Yhteistoiminnalla tavoitellaan myös uutta toimintatapaa, jossa yksityinen palvelutuottaja toimii julkisen tuottajan rinnalla kysyntähuippuja tasaamassa, Keusoten palvelujohtaja Susanna Pitkänen sanoo tiedotteessa.

Ensimmäisessä vaiheessa palvelu kohdennetaan Hyvinkään ja Järvenpään asukkaille. Näiden kuntien terveysasemilla yhteydenottoihin vastaaminen on ruuhkautunut ja asukkaiden pääsy palveluihin on viivästynyt.

Kesän jälkeen toimintaa laajennetaan palvelemaan kaikkien jäsenkuntien asukkaita.

Ruuhkatilanteissa käyttöönotettava toiminta ei edellytä asiakkailta toimenpiteitä. Lääkäri-hoitajavastaanottojen puhelinnumerot säilyvät nykyisinä. Joissakin tilanteissa potilaalle voidaan tarjota lääkärin vastaanottoaikaa palveluntuottajan omaan toimintayksikköön Hyvinkäälle tai Järvenpäähän.