Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mobiilimaksaminen keskittyy Pohjoismaissa – suomalainen Pivo mukaan norjalaiseen jättiyhtiöön

Kolme mobiilimaksamisen palvelua on yhdistymässä yhdeksi uudeksi yhtiöksi, jolla on kaikkiaan yksitoista miljoonaa käyttäjää.

Danske Bankin kehittämä MobilePay yhdistyy norjalaisen Vippsin ja suomalaisen OP Ryhmän Pivon kanssa ja siitä tulee yli 300 000 kaupalla ja verkkokaupalla yksi Euroopan suurimmista pankkiomisteisista mobiilimaksamisen palveluntarjoajista.

Yhdistyminen tuo Danske Bankille 400-500 miljoonan Tanskan kruunun kertaluonteisen erän. Yhdistyminen vaatii viranomaisten, kuten Euroopan komission, hyväksynnän ja sitä odotetaan tämän vuoden lopulla tai ensi vuoden alussa.

Vippsin omistajapankit omistavat uudesta yhtiöstä 65 prosenttia, Danske Bank 25 prosenttia ja OP 10 prosenttia.

Norjalaisten omistusosuuden perusteena on se, että Vippsin omistajapankit kattavat lähes koko Norjan pankkitoimialan.

Yhdistynyt yhtiö rakentaa yhteisen teknologia-alustan Vippsin alustan pohjalle, joka on pankeista riippumaton ja toimii pilvessä.

Uuden yhtiön nimeksi tulee Vipps AS ja sen kotipaikka on Oslo. Vippsin nykyisestä toimitusjohtajasta Rune Garborgista tulee yhdistyneen yhtiön toimitusjohtaja, ja MobilePayn toimitusjohtajasta Claus Bunkenborgista johtoryhmän jäsen.

Suunnitelman mukaan OP:lla olisi edustaja uuden yhtiön hallituksessa.

– Suomessa käteisen käyttö on vähentynyt ja mobiilimaksaminen on lisääntynyt voimakkaasti jo usean vuoden ajan. Globaali pandemia on entisestään kiihdyttänyt tätä murrosta, jossa muut Pohjoismaat ovat meitä askelen verran edellä. Uskomme, että yhteistyön myötä voisimme tarjota kuluttajille sekä kauppiaille entistä sujuvamman ja nopeasti kehittyvän mobiilimaksamisen käyttökokemuksen myös jatkossa, sanoo OP Ryhmän vähittäispankkitoiminnan liiketoimintajohtaja Harri Nummela tiedotteessa.

OP Ryhmän mobiilimaksamisen sovellus Pivo on ollut käytössä vuodesta 2013, ja sitä voivat käyttää kaikkien pankkien asiakkaat.

Pivon asiakkaat voivat jatkaa palvelun käyttöä toistaiseksi tavalliseen tapaan, eikä asiakkailta edellytetä mitään toimenpiteitä tässä vaiheessa.