Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

16 tartuntaa Pietarista

Keusoten alueella on todettu tällä hetkellä 16 Pietarista tullutta koronatartuntaa.

Keusote on yhteydessä kaikkiin Pietarista palanneisiin henkilöihin, joiden tiedot saadaan Suomen rajavalvonnasta, ja kehoittaa heitä menemään koronatestiin.

Keusotesta muistutetaan, että THL:n ohjeiden mukaisesti kaikkien Pietarissa käyneiden tulee hakeutua koronavirustestiin, mikäli he eivät ole jo käyneet testissä. Rajalla testissä käyneiden tulee tartunnan poissulkemiseksi käydä testissä uudestaan aikaisintaan 72 tuntia kotimaahan saapumisen jälkeen.

THL suosittelee myös kaikille linja-autojen ja pikkubussien kuljettajille 14 vuorokautta kestävää karanteenia.

Runsaista tartunnoista johtuen myös palanneiden turistien kanssa juhannusta viettäneitä tai muuten lähikontaktissa heidän kanssaan olleita suositellaan hakeutumaan testiin heti, vaikka heillä ei olisikaan oireita. Suositus koskee kahden rokotusannoksen saaneita tai taudin alle kuusi kuukautta sitten sairastaneita vain, jos heillä tulee koronaan sopivia oireita.

Suomeen Venäjältä 21.5.–25.6. palanneita, ei vielä karanteeniin menneitä kehoitetaan ottamaan yhteyttä Keusoten koronapuhelimeen, jonka numero on 019 226 0099.