Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Metsäpirtin päiväkoti saa uuden yrittäjän – Saara Viteli aloittaa elokuussa

Metsäpirtin päiväkodin uutena yrittäjä aloittaa elokuun alussa varhaiskasvatuksen opettaja Saara Viteli. Hän on solminut kiinteistöstä vuokrasopimuksen Nurmijärven kunnan kanssa.

Viimeiset vuodet pääasiassa maailmalla varhaiskasvatusopettajien täydennyskoulutuksen parissa työskennellyt Viteli kertoo etsineensä useamman vuoden ajan Metsäpirtin päiväkodin kaltaista lokaatiota.

– Olen kartoittanut sekä tontteja että mahdollisia pieniä paikkoja. Kun kuulin, että Metsäpirttiin haetaan yrittäjää, soitin silta istumalta Peetille. Kävin vierailemassa paikan päällä ja totesin, että olen tullut kotiin. Metsäpirtissä kohtaavat ne arvot ja asiat, joita itse pidän tärkeinä, Viteli kertoo ja jatkaa:

– Kyseessä on pieni, kodinomainen ja yhteisöllinen paikka.

Vitelin luotsaamassa uudessa Metsäpirtin päiväkodissa on 35 hoitopaikkaa.

Sisällä Huvikummussa toimii 1–5-vuotiaiden lasten sisarryhmä. 4–5-vuotiaille lapsille on tarjolla myös ulkoryhmä, jonka tukipiste on päiväkodin pihassa oleva hirsikota.

– Koska esiopetus siirtyi yksityisiltä päiväkodeilta pois, niin Metsäpirttiin pääsee ensimmäistä kertaa ikinä myös pieniä lapsia hoitoon. Lisäksi täysin uutena aloittaa ulkoryhmä, hän kertoo ja jatkaa, että päiväkodissa on yhä vapaita kokopäivähoitopaikkoja.

Päiväkodin pedagoginen painotus korostaa elämyspedagogista hauskan oppimisen lähestymistapaa.

– Elämyspedagogiikka perustuu kokemukselliseen oppimiseen eli kunnioittaa hyvin paljon sitä perinnettä, mikä Tuialla ja Peetillä on ollut.

Lisäksi päiväkodissa englanti tulee tutuksi osana arkitoimiympäristöä.

– Päiväkodissa useampi aikuinen käyttää englantia, se toistuu muun muassa päivittäisissä fraaseissa, leikeissä ja laulutuokioissa. Tarkoitus ei ole varsinaisesti opettaa englantia, vaan tehdä kulttuurillinen tuttuus, turvallisuus ja kiinnostus englannin kieltä ja sitä puhuvia henkilöitä kohtaan, Viteli kertoo.

Vitelin aikomuksena on myös jatkaa vanhempien toisiinsa tutustuttamista.

– Juuri se on Metsäpirtissä erilaista moneen paikkaan verrattuna. Täällä on vahvasti yhteisöllisen kulttuurin perinteet, hän iloitsee.

Lisätiedot ja hoitopaikkojen haku www.paivakotimetsapirtti.fi