Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valokuituverkkoa rakennetaan Harjulassa ja Herusissa – mukana noin 700 kotitaloutta

Nurmijärven Harjulassa ja Herusissa on parhaillaan käynnissä valokuituverkon rakennustyöt, jotka nopeuttavat alueen verkkoyhteyksiä. Valokuituverkon rakentaa Valokuitunen Oy.

Yritys kertoo tiedotteessaan, että uuden valokuituverkon piirissä on noin 700 kotitaloutta. Verkko valmistuu marraskuussa 2021.

Käytännössä Valokuitunen rakentaa alueella valokuituyhteyden kaikkiin niihin kotitalouksiin, jotka ovat liittymän tilanneet. Kyseessä on kiinteä ja nopea nettiyhteys, joka kaivetaan kaapelina maahan ja vedetään suoraan taloon asti.

Valokuitunen Oy:n operatiivisen johtajan Henrik Suomen mukaan kiinnostus nopeaa ja toimintavarmaa valokuituyhteyttä kohtaan on kasvanut selvästi viimeisen vuoden aikana.

– Kiinnostus valokuituyhteyttä kohtaan on ollut alueilla suurta, ja oman valokuituyhteyden voi tilata vielä heinäkuun loppuun asti. Finnet-liiton tuoreen tutkimuksen mukaan kaksi kolmasosaa nyt etätöitä tekevistä suomalaisista aikoo tehdä etätöitä jatkossa useammin verrattuna koronapandemiaa edeltävään aikaan. Tämä trendi näkyy myös Nurmijärvellä, Suomi kertoo.

Tänä vuonna yritys rakentaa uutta verkkoa Nurmijärven lisäksi muun muassa Lempäälässä, Porissa, Tampereella, Turussa ja Tuusulassa. Yhtiö aikoo kuluvan vuoden aikana nelinkertaistaa valokuituverkkonsa alueella olevien kotitalouksien määrän 20 000 taloudesta 80 000 pientalokotiin.