Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kukista tehtyjä kesäisiä keijumekkoja – näyttely esillä Klaukkalan kirjastossa

Kirjailija ja kuvataiteilija Leena Hietamies pitää Klaukkalan kirjaston Galleria Toivossa heinä–elokuussa näyttelyn nimeltä Keijumekkojen kesäkokoelma.

Näyttelyssä esillä olevien keijujen vaatteet on tehty kukkien terälehdistä, pensaiden ja puiden lehdistä, heinistä ja viherkasveista.

Jokainen mekko on uniikki pieni taideteos.

Leena Hietamies käyttää töissään monenlaisia materiaaleja.

Herkimpiä ja kiehtovimpia ovat luonnosta löytyvät materiaalit.

Vuosien varrella hän on käyttänyt töissään muun muassa vanhoja päreitä maalauspohjina sekä käkkyräisiä oksia ja juurakoita mobileina tai keramiikkatöiden osina.

Keijumekkoja on syntynyt myös keramiikasta. Akvarelleissa esiintyy puiden ja pensaiden varjossa kurkistelevia hieman arkoja, mutta uteliaita keijukaistyttöjä.

Taulujen nimet ovat kukkien nimiä: Adalmina, Anemone, Dahlia, Feer, Flora, Helinä, Iiris, Jasmin, Kielo, Kultapiisku, Leinikki, Lilia, Lilja, Mimosa, Narsissi, Pioni, Rosa, Ruiskaunokki, Ruusu, Ruusunen, Ruusunnuppu, Scilla, Sinililja, Victoria, Viola, Vuokko ja Zinnia.

Leena Hietamiehen näyttely Keijumekkojen kesäkokoelma on auki Klaukkalan kirjaston Galleria Toivossa, osoitteessa Kuonomäentie 2, 1.7.-31.8. kirjaston aukioloaikoina ma–to kello 9–20 ja pe kello 9–16.