Kukista tehtyjä kesäisiä keijumekkoja – näyttely esillä Klaukkalan kirjastossa

Muun muassa tämä Narsissi-niminen teos on nähtävillä näyttelyssä. -

Kirjailija ja kuvataiteilija Leena Hietamies pitää Klaukkalan kirjaston Galleria Toivossa heinä–elokuussa näyttelyn nimeltä Keijumekkojen kesäkokoelma.

Näyttelyssä esillä olevien keijujen vaatteet on tehty kukkien terälehdistä, pensaiden ja puiden lehdistä, heinistä ja viherkasveista.

Jokainen mekko on uniikki pieni taideteos.

Leena Hietamies käyttää töissään monenlaisia materiaaleja.

Herkimpiä ja kiehtovimpia ovat luonnosta löytyvät materiaalit.

Vuosien varrella hän on käyttänyt töissään muun muassa vanhoja päreitä maalauspohjina sekä käkkyräisiä oksia ja juurakoita mobileina tai keramiikkatöiden osina.

Keijumekkoja on syntynyt myös keramiikasta. Akvarelleissa esiintyy puiden ja pensaiden varjossa kurkistelevia hieman arkoja, mutta uteliaita keijukaistyttöjä.

Taulujen nimet ovat kukkien nimiä: Adalmina, Anemone, Dahlia, Feer, Flora, Helinä, Iiris, Jasmin, Kielo, Kultapiisku, Leinikki, Lilia, Lilja, Mimosa, Narsissi, Pioni, Rosa, Ruiskaunokki, Ruusu, Ruusunen, Ruusunnuppu, Scilla, Sinililja, Victoria, Viola, Vuokko ja Zinnia.

Leena Hietamiehen näyttely Keijumekkojen kesäkokoelma on auki Klaukkalan kirjaston Galleria Toivossa, osoitteessa Kuonomäentie 2, 1.7.-31.8. kirjaston aukioloaikoina ma–to kello 9–20 ja pe kello 9–16.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut