Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uuden kunnanvaltuuston luottamuspaikat on jaettu – "Lopputulokseen päästiin poikkeuksellisen nopeasti"

Nurmijärven uuden kunnanvaltuuston valtuustoryhmät ovat sopineet luottamuspaikkojen jaosta valtuustokaudelle 2021–2025.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja tulee kokoomuksesta, 1. varapuheenjohtaja keskustasta ja 2. varapuheenjohtaja perussuomalaisista. Kunnanhallitukseen tulee kolme jäsentä kokoomuksesta, keskustasta ja perussuomalaista. SDP ja vihreät saavat kumpikin yhden edustajan kunnanhallitukseen.

Kunnanvaltuuston puheenjohtajuus sovittiin keskustalle, 1. varapuheenjohtajan paikka kokoomukselle ja toisen varapuheenjohtajan paikka perussuomalaisille.

Kokoomus nimittää elinvoimalautakunnan sekä asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnan puheenjohtajat. Keskusta saa sivistyslautakunnan ja hyvinvointilautakunnan puheenjohtajan paikat. Teknisen lautakunnan puheenjohtaja tulee perussuomalaista. Tarkastuslautakunnan ja keskusvaalilautakunnan puheenjohtajat tulevat SDP:stä.

Nurmijärven Veden johtokunnan ja Rajamäen Uimahalli Oy:n puheenjohtajat sovittiin perussuomalaisille. Nurmijärven Sähkö Oy:n puheenjohtaja tulee kokoomuksesta, Nurmijärven Kodit Oy:n puheenjohtaja SDP:stä ja Aleksia liikelaitoksen johtokunnan puheenjohtaja vihreistä.

Neuvotteluita johtanut kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Arto Hägg toteaa, että lopputulokseen päästiin nopeasti hyvässä yhteistyössä.

– Varsinaisia neuvotteluja tarvittiin vain kaksi. Prosessia helpotti se, että valintaperiaatteista oltiin keskusteltu yhdessä jo hyvissä ajoin ennen vaaleja, Hägg toteaa.

– Lopputulokseen päästiin poikkeuksellisen nopeasti, josta kuuluu kiitos ryhmille, jotka kukin joustivat kiperimmissä kohdissa. Näiden neuvottelujen jälkeen on helppo jatkaa yhteistyötä syksyllä, hän jatkaa.

Valtuustoryhmät nimeävät jäsenet kaikille sovituille luottamuspaikoille ja kunnanvaltuusto suorittaa vaalit elokuun kokouksessaan.