Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvinkään nuorisopäällikkö kokeili, käyvätkö pienoismallin mainospaikat kaupaksi – Mielenterveystyöhön kertynyt jo yli 10 000 euroa

Nuorisotyöntekijä ja miniatyyripeliharrastaja Mika Joensuun käynnistämä hyväntekeväisyyskampanja on tuottanut lahjoituksina yli 10 000 euroa mielenterveystyöhön.

Mainospaikkoja miniatyyrihahmojen kansoittamasta pienoiskatsomosta ovat ostaneet yhtyeet, yritykset ja yksityishenkilöt. Hahmot ovat Joensuun maalaamia.

Idean Joensuu sai tehdessään katsomoa miniatyyripeliin.

– Päätin kokeilla, saanko myytyä katsomoon ihan oikeita sponsorimainoksia. En kuitenkaan halunnut hyötyä itse taloudellisesti, joten keksin perustaa idean ympärille hyväntekeväisyyskampanjan, hän kertoo.

38-vuotias Joensuu asuu Tuusulassa. Hän työskentelee Hyvinkään kaupungin nuorisopäällikkönä.

Hyväntekeväisyyskohteeksi Joensuu valitsi Mieli ry:n mielenterveystyön.

Nuorisotyötä ja pelejä yli 20 vuoden ajan yhdistänyt Joensuu on nähnyt, miten mielenterveyspalvelut ovat ruuhkautuneet ja tarve palveluille on suuri etenkin korona-aikana.

– Ennaltaehkäisevään mielenterveystyöhön panostaminen on sekä taloudellisesti kannattavaa että inhimillisesti arvokasta. Mitä aikaisemmassa vaiheessa apua saa, sitä kevyemmät palvelut voivat riittää, Joensuu perustelee.

Ensimmäiset mainospaikat menivät suomalaisille pelikaupoille. Vähintään 50 euron lahjoituksella on saanut oman mainostaulun katsomoon.

Yksityishenkilöt ovat saaneet vähintään 10 euron lahjoituksella nimensä katsomon Hall of Fame -tauluun.

– Suomen kärkiluokan yhtyeet ovat antaneet kampanjalle sekä näkyvyyttä että uskottavuutta. Mukana ovat esimerkiksi Apulanta, Battle Beast, Nightwish, Sonata Arctica ja Stam1na, Joensuu mainitsee.

– On hienoa, miten isoja toimijoita on osallistunut tähän. Osa heistä jakanut tietoa osallistumisestaan sosiaalisessa mediassa.

Yksittäisiä lahjoittajia on Joensuun mukaan tähän mennessä yli 150. Suurimmat lahjoitukset ovat olleet satoja euroja.

Katsomossa on Joensuun mukaan yli 170 fantasiahahmoa. Vielä noin 15 hahmoa on maalaamatta. Hahmot ovat 28–32 millimetrin korkuisia.

Projektiin on Joensuun arvion mukaan kulunut yli 450 työtuntia. Tekemistä on vielä ainakin 30 tunnin verran.

– Tarkoituksena on, että projekti valmistuu heinäkuun loppuun mennessä. Sen jälkeen valmiit katsomot ovat nähtävissä sosiaalisen median lisäksi pelitapahtumissa ja kirjastojen näyttelytiloissa, Joensuu kertoo.

Projekti on Joensuun mukaan saanut huomioita kansainvälisillä pelisivustoilla ja -organisaatioissa. Kyseessä on tiettävästi ainutlaatuinen tapa yhdistää pienoismalli- tai miniatyyripeliharrastus hyväntekeväisyyteen.

Lahjoitussivu ja ajantasainen lahjoitussumma löytyvät osoitteesta https://potti.mieli.fi/3662