Pienestä kerrostalosta valittiin kaksi ehdokasta kunnanvaltuustoon – "Uskomme, että voimme saavuttaa enemmän yhdessä"

Kokoomuksen Seppo Ahonen (vas.) ja SDP:n Minnamari Siitonen pääsivät mukaan uuteen valtuustoon samasta kerrostalosta. Etenkin Keusote, esteettömyys sekä lasten ja nuorten asiat ovat niitä, joihin tuoreet valtuutetut haluavat vaikuttaa. Pienempänä asiana he mainitsevat kunnan siisteyden. Jutta Halminen

Jutta Halminen

Nurmijärven valtuustoon valittiin 51 valtuutettua, joista kaksi asuu samassa kerrostalossa Kirkonkylällä. Kokoomuksen kunnanvaltuutettu Seppo Ahonen sekä SDP:n kunnanvaltuutettu Minnamari Siitonen ovat naapureita 23-asuntoisessa pienkerrostalossa. Molemmat ovat olleet mukana taloyhtiön hallituksessa ja hoitaneet siihen liittyvät asiat yhteisymmärryksessä.

– Kukaan ei pärjää yksin, oli tilanne mikä tahansa. Se, mistä olemme eri mieltä, paljastunee todennäköisesti, kun edustustyöt alkavat, Siitonen sanoo.

Aikaisemmin valtuustoon ovat päässeet ehdokkaita samasta perheestä, mutta saman kerrostalon eri asukkaat pääsivät tiettävästi nyt ensimmäistä kertaa. Taloyhtiö on pieni, mikä tekee kaksikon mukaan sattumasta vieläkin hauskemman.

– Uskomme, että voimme saavuttaa enemmän yhdessä. Myös eri mieltä asioista olevia täytyy kunnioittaa, Siitonen muistuttaa.

–  Lupasimme äänestää toisiamme, Siitonen sanoo pilke silmäkulmassa.

Hän on toiminut aiemmin yhden kauden ajan valtuutettuna. Ahonen puolestaan on uusi valtuutettu.

Kukaan ei pärjää yksin, oli tilanne mikä tahansa.

Ahoselle tuli ennakkoäänten aikana tunne, että hän voi päästä läpi, sillä moni tuli sanomaan äänestäneensä häntä.

– Olin vaalipäivänä menossa vaalivalvojaisiin ja tapasin matkalla minulle entuudestaan tuntemattoman rouvan. Kysyin häneltä, onko hän käynyt äänestämässä, johon hän vastasi, että kyllä, hän äänesti ehdokasta numero 88. Vastasin, että teidän edessänne seisoo ehdokas numero 88, Ahonen sanoo.

Kaksikko on ollut pitkään mukana taloyhtiön hallituksessa, jossa asiat ovat hoituneet yhteisymmärryksessä. Molemmat tiesivät toistensa olevan ehdolla alusta asti. Jutta Halminen

Hän pitää siitä, että Nurmijärvellä on vielä ihmisläheistä juttelukulttuuria.

– Nurmijärvi on hyvä paikka, mutta haluamme tehdä siitä vieläkin paremman. Hyvä, että meitä on kaksi. Kun toinen tekee aloitteen, niin toinen kannattaa sitä, Ahonen sanoo.

Siitonen haluaa keskittyä erityisesti Keusoteen ja hänen mukaansa Nurmijärven liittyminen siihen oli virhe.

– Keusotesta ei ole ollut kuin haittaa. Mielestäni Nurmijärven tulisi erota siitä, Siitonen sanoo.

Hän muistuttaa, että aiemmin tehtiin adressi Nurmijärven eroamiseksi Keusotesta, mutta siihen ei saatu tarpeeksi allekirjoituksia määräaikaan mennessä, koska ihmiset eivät tienneet adressin olemassaolosta.

– Minulle lasten ja nuorten asiat ovat tärkeitä. Nurmijärvellä on ollut haasteita lastensuojeluilmoitusten määrän kasvaessa. Nuorisobarometrin mukaan nuoret voivat huonosti. Lisäksi haluan kiinnittää huomiota Nurmijärven siisteyteen ja turvallisuuteen, Ahonen sanoo.

– Turvallisuudentunne on iso kriteeri asuinpaikkaa valitessa, Siitonen komppaa.

He kuitenkin muistuttavat, ettei valtuustoon pääsy takaa mitään. Siitonen nostaa esille myös esteettömyyden, joka tulisi ottaa huomioon kunnan joka kolkassa.

– En kiinnittänyt esteettömyyteen huomiota, kun se ei ollut omalla kohdalla ajankohtaista. Nyt ymmärrän, miten tärkeää se on, hän sanoo.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut