Keusoten johto ei pelota hyvinkääläisiä –  "Vain puolentoista vuoden pesti hyvinvointialueen vaalien takia"

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän johtopaikat eivät pelota hyvinkääläisiä luottamushenkilöitä.

Yhtymähallituksen puheenjohtajana aloittavalle Jaakko Rainiolle (kok.) asiat ovat tuttuja, kun hän on ollut jo neljä vuotta yhtymävaltuustossa.

– Tiedän haasteet, talous, takaisinsoittojärjestelmä ja ihmisten hoitoonpääsy. Annika Kokon jättämät saappaat ovat isot. Näen tehtävän silti hyvänä haasteena. Tammikuussa on tulossa hyvinvointialueen vaalit, jotka taas vaikuttavat kaikkeen.

Kokoomuksen Juha Hakala sanoo kiinnostuneensa yhtymävaltuuston jäsenyydestä, kun Keusoten ongelmat ovat olleet paljon esillä ja se nielee suurimman osan kaupungin budjetista.

– Näillä näkymin pesti kestää vain noin puolitoista vuotta, aluevaalien takia. Tuntuu, että kaikki ongelmat haluttaisiin ratkaista veronkorotuksilla. Itse kannatan muita ratkaisuja.

Takaisinsoitto-ongelmaa Hakala pitää soittajille ikävänä, mutta ei pidä sitä Keusoten vaan puhelinjärjestelmän toimittajan ongelmana. – Näitä tapahtuu yksityisellä sektorillakin. Muistissa on Danske Bankin järjestelmäpäivitys, mikä meni täysin myttyyn.

Ei pidä pelätä vaikeita paikkoja.

Irma Pahlman

Demareista Irma Pahlman kommentoi, että ei pidä pelätä vaikeita paikkoja.

– Kova kritiikki on kohdistunut enemmän pistemäisiin asioihin.

Pahlmanilla on itselläkin kokemus, että hammashoitoa olisi tarvinnut, mutta takaisinsoittoa ei koskaan tullut.

–On tietysti mahdollista laittaa kaikki asiat kuntoon. Silloin jäsenkunnilla jää vähemmän rahaa lakisääteisiin kuten opetukseen ja varhaiskasvatukseen.

Pahlman ennustaa tiukkuuden jatkuvan, kun sotessa vauraat alueet kuten Keusote häviävät.

Maarit Hemmilää mukaan lähteminen arvelutti. Hän kertoo katsovansa isoja päätöksiä henkilöstönäkökulmasta.

Perussuomalaisten Matti Salomäki suostui mukaan, kun toimii ohjelmistoarkkitehtina siviilityössä.

– Todennäköisesti uusi ohjelmistohankinta tulee päätettäväksi, niin siihen on sitten osaamista. Ja tuttavapiirissä on Keusotessa työskenteleviä.

Salomäen mukaan ajanvaraus olisi saatava kuntoon, sillä se voi muuten hidastaa perustoimintaa. Ihmiset menevät sitten ensiapuun, jos eivät saa aikaa.

Varsinaisiksi jäseniksi Keusoten yhtymävaltuustoon demareista ovat ehdolla Irma Pahlman, Maarit Hemmilä ja Jussi Ollikainen, kokoomuksesta Juha Hakala, Riitta Puupponen, Adeliina Cieslak sekä perussuomalaisista Juuso Liinakari ja Matti Salomäki.

Vihreät ja vasemmistoliitto eivät ole vielä nimennet omia ehdokkaitaan. Keusoten hallituksen jäseniksi ovat ehdolla Onni Rostila (ps.) ja Lauri Kämäri (sd.). Valinnat sinetöidään kaupunginvaltuuston elokuun kokouksessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut