Hallitus päätti maahantulorajoituksista – Vain matalan riskin maista tulevilla vapaa pääsy

Suomeen pääsee vapaasti ilman todistusvelvollisuutta koronarokotuksesta tai -testistä vain matalan riskin maista, joissa ilmaantuvuusluku on 10. Armi Suojanen/Arkisto
Leena Koivisto

Leena Koivisto

Suomeen saapuvien henkilöiden on ensi maanantaista alkaen pystyttävä esittämään todistus koronarokotussarjasta, puolen vuoden sisään sairastetusta taudista, negatiivisesta testituloksesta tai vähintään kaksi viikkoa aiemmin saadusta ensimmäisestä rokotuksesta.

Jos tulijalla ei ole esittää mitään todistuksia, hänen on käytävä koronatestissä heti ja myös muutaman päivän kuluttua. Testituloksen tai yhden rokotuksen turvin tulevien on myös käytävä testissä muutaman päivän kuluttua maahan saavuttuaan.

Matalan riskin alueilta, joissa ilmaantuvuusluku on 10, pääsee Suomeen vapaasti. Niitä ovat: Australia, Hongkong, Islanti, Israel, Kiina, Macao, Malta, Puola, San Marino, Singapore, Uusi-Seelanti ja Vatikaani sekä Norjan Omasvuonon, Kaivuonon, Raisin, Koutokeinon, Kaarasjoen, Tenon, Uuniemen ja Etelä-Varangin kunnat.

Asetusta muutetaan epidemiatilanteiden muuttuessa. Hallitus päätti rajoituksia koskevasta asetuksesta ja mallista tiistaina.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut