Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusoten alueella runsaasti uusia tartuntoja – syynä Helsingin Kaivohuoneella tapahtuneet joukkoaltistumiset

Helsingissä ravintola Kaivohuoneella tapahtuneet joukkoaltistumiset 25.–26.6. ja 2.–4.7. ovat lisänneet koronavirustartuntoja huomattavasti myös Keusoten alueella.

Keusoten alueella on todettu jo 14 koronatartuntaa sekä jatkotartuntoja perhepiirissä, joiden lähde on Kaivohuone. Lisäksi muutamia nuorten koronatartuntoja on vielä selvityksen alla.

Keusotesta muistutetaankin, että parantuneesta koronatartuntatilanteesta huolimatta suojautuminen koronalta on hyvin tärkeää. Kesä ja lomat lisäävät ihmisten liikkumista julkisilla paikoilla ja tapahtumissa. Nämä ovat otollisia tilanteita koronan leviämiselle.

– Vain toimimalla kaikki yhdessä edelleen vastuullisesti, voimme estää tilanteen huononemisen, muistuttaa kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen.

Turvaohjeiden noudattaminen on ensisijainen tapa ehkäistä koronatartuntoja. Pese kädet riittävän usein, huolehdi hyvästä yskimishygieniasta, noudata turvavälejä, käytä kasvomaskia, vältä tarpeetonta kokoontumista joukkotilaisuuksiin, ota rokote ja mene testiin, jos saat koronaoireita, Keusotesta neuvotaan.

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Eniten koronatartuntoja ilmeni Nurmijärvellä – Tuusulassa yhden tartunnan päivä