Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Työttömyys tai pidempi sairausloma vaikeuttaisi monen asuntolainan maksamista, mutta harva ottaa takaisinmaksuturvan

Asuntolainasta suoriutumista uhkaavat eniten sairastuminen sekä työkyvyttömyys ja toiseksi eniten työttömyys, kertovat OP Ryhmän asiakkaat. Korkotason nousu huolettaa heitä kolmanneksi eniten.

Vaikka noin 70 prosenttia OP Ryhmän laina-asiakkaista kertoo, että työttömyys tai pidempi sairausloma aiheuttaisi suuria haasteita lainan maksamiseen, vain noin 22 prosenttia yksityishenkilöiden asuntolainoista on suojattu takaisinmaksuturvalla, todetaan tiedotteessa.

Finanssiala ry:n Vakuutustutkimuksen 2020 mukaan noin 30 prosentilla suomalaisista on henkivakuutus. Koronapandemia on lisännyt kiinnostusta henkivakuutuksiin.

OP Ryhmä kertoo, että vuonna 2020 takaisinmaksuturvasta työttömyyden perusteella haettujen korvausten määrä nousi 69 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Suurin kasvu johtui koronapandemian vaikutuksesta huhti–toukokuussa 2020. Vuoden 2021 tammi–kesäkuussa työttömyyden vuoksi haettujen korvausten määrä on noussut edelleen 27 prosenttia edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna.