Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyyntilupien määrä Nurmijärvellä kasvoi hieman – hirvikanta ei kaikissa osissa kuntaa kovin runsas

Nurmijärvelle on myönnetty syksyllä alkavalle metsästyskaudelle pyyntiluvat 45 hirvelle ja 561 valkohäntäpeuralle, kertoo toiminnanohjaaja Tommi Nylund Nurmijärven Riistanhoitoyhdistyksestä.

Valkohäntäpeurojen pyyntiluvista 100 pistetään Nylundin mukaan hyllylle, ja niiden käyttöönoton tarpeellisuutta tarkastellaan myöhemmin. Pyyntiluvat myöntää Suomen riistakeskus.

Metsästyskaudella 2020 Nurmijärvellä oli 37 pyyntilupaa hirville ja 394 valkohäntäpeuroille, joten lupamäärät ovat kasvaneet jonkin verran.

– Saimme ne luvat mitä anoimmekin, joten pyyntilupien määrä on sopiva. Hirven kanssa täytyy tietyillä alueilla olla varovaisia, sillä hirvikanta ei ole huippuvuosiin verrattuna kaikilla Nurmijärven alueilla kovin runsas, Nylund kertoo.

Palojoen Metsästysseura ja Karhunkorven Metsästysseura eivät tästä syystä jahdanneet viime vuonna lainkaan hirviä.

– Täytyy katsoa syksyllä, onko siellä hirviä metsästettäväksi. Jäävän hirvikannan tulisi Nurmijärven alueella olla kolme hirveä tuhatta hehtaaria kohti, Nylund sanoo.

Hirvenmetsästys peltohirven osalta käynnistyy syyskuun alussa ja ajometsästys koiralla 16. lokakuuta.

Valkohäntäpeuran kyttäysmetsästys alkaa myös syyskuun alussa, mutta ajometsästys koiralla syyskuun viimeisenä viikonloppuna.