Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaivohuoneen tartuntaketju nostaa edelleen alueen koronalukuja, erityisesti Nurmijärvellä – lähes 60 prosenttia saanut yhden rokotteen

Keusoten alueen koronatartunnat ovat nousussa.

Alueen ilmaantuvuus on nyt selvästi suurempi kuin aikaisemmin. Nyt kahden viikon aikana on ilmennyt 63 tartuntaa 100 000 asukasta kohden, kun edellinen luku oli 41.

Keusoten alueen tartuntalukuja, varsinkin Nurmijärven osalta, nostavat tällä hetkellä Kaivohuoneen tartuntaketjut. Luvuissa korostuvat etenkin jatkotartunnat.

Helsingissä Kaivohuoneella on ollut joukkoaltistuminen 25.–26.6. ja 2.–4.7.

Viime viikon tartuntaluvuista yli puolet liittyy näihin Kaivohuoneen tartuntaketjuihin. Kaikkiaan Kaivohuoneen joukkoaltistumiseen liittyviä tartuntoja on todettu Keusoten alueella 44.

Jatkotartunnat rajoittuvat pääosin perhepiiriin. Epidemiaryppään laajenemista pyritään rajoittamaan karanteeni- ja testaustoimin.

Viime viikolla koronatartuntoja todettiin yhtyeensä 73 kappaletta. Edellisellä viikolla niitä oli 53.

Nurmijärvellä tartuntoja on todettu 39, Järvenpäässä 16, Hyvinkäällä 9, Tuusulassa 7 ja Mäntsälässä 2. Pornaisissa ei ole todettu koronavirustartuntoja.

Kaivohuoneen tapauksen lisäksi Keusoten alueella ei ole todettu muita joukkoaltistumisia.

Menneellä viikolla asetettiin karanteeniin 146 altistunutta henkilöä. Maanantaina karanteenissa on 184 henkilöä.

EM-kisamatkoihin liittyvät tartunnat ovat vähentyneet. Uusia tartuntoja on todettu 4. Viime viikon koronatartunnoista jonkin verran on seurausta muusta matkailusta ja tapahtumiin osallistumisista.

Delta-virusmuunnostapauksia on todettu

Keusoten alueella EM-kisamatkoihin, Kaivohuoneen ja Ajovarman Järvenpään toimipisteen tapauksiin liittyen. Delta-virusmuunnoksesta eli Intian variantista näyttää tulevan myös Keusoten alueella vallitseva virusmuunnos. Tilanne on sama muuallakin HUS-alueella.

Rokotettuja Keusoten alueen asukkaista on 58,9 prosenttia. Ensimmäisen rokoteannoksen on siten saanut 120 237 henkilöä.

Tehosterokotteen eli toisenkin piikin on olkavarteensa ottanut 46 293. Yli 70-vuotiaista tehosterokotteen on saanut noin 83 prosenttia.

Parhaillaan ovat käynnissä myös 12–15-vuotiaiden riskiryhmäläisten koronarokotukset.