Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uimavesien laatu edelleen hyvä – Valkjärven uimareiden syytä tarkkailla sinilevätilannetta

Uimavesien laatu Nurmijärven uimarannoilla Sääksissä, Tiiranrassa, Herusissa, Lähtelässä, Röykässä ja Vaaksjärvellä on edelleen hyvä. Yhdelläkään rannalla ei Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen terveystarkastajan Pia Gummeruksen mukaan ole havaittu sinilevää, ja bakterologiset arvot ovat hyvin matalia.

– Sinilevätilannehan voi muuttua päivittäin ja jopa tunneittain. Valkjärvellä, jossa sinilevän esiintyminen on yleisintä, sitä ei onneksi vielä näytteenottohetkellä torstaina havaittu, Gummerus kertoo.

Hän kehottaa kuitenkin Valkjärvellä uivia tarkistamaan itse, miltä veden sinilevätilanne näyttää.

Valkjärven kahdesta uimarannasta Tiiranranta on EU-ranta, jossa myös rantapelastajat tarkkailevat sinilevätilannetta, ja siitä ilmoittavat varoitukset saadaan pikaisesti paikoilleen. Lähtelänrannassa rantapelastajia ei ole.

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus otti näytteet Nurmijärven uimavesistä torstaina 8. heinäkuuta ja tulokset ovat juuri valmistuneet.

Veden lämpötilat olivat näytteenottohetkellä seuraavat: Sääksi 24,4, Tiira 24,7, Herunen 25,2, Lähtelä 24,7, Röykkä 24,4 ja Vaaksjärvi 25.