Valtuustoon noussut Sanna Pasanen: ”Kielitaito on yksi parhaista aineettomista hankinnoista”

Nurmijärven Uutisten uudessa juttusarjassa ääneen pääsevät uudet valtuutetut. Tällä kertaa vastausvuorossa on vihreiden Sanna Pasanen.

Miksi lähdit mukaan politiikkaan?

Lähdin mukaan politiikkaan, koska kunnanvaltuustossa päätetään juuri niistä asioista, jotka eniten vaikuttavat ihmisten arkeen: päivähoidosta, koulutuksesta, lähiluonnosta ja kulttuuri- ja liikuntapalveluista. Erityisen tärkeitä minulle ovat lasten ja nuorten asiat sekä koulutus- ja kulttuuripalvelut ja olen huolissani näiden asemasta koronakriisin jälkihoidossa käynnissä olevien uudistusten keskellä.

Millä perusteella valitsit puolueesi?

Vihreiden arvomaailma on lähimpänä omaani. Haluan osaltani edistää hyvinvointia ja yhdenvertaisuutta, panostaa koulutukseen ja kulttuuriin, tukea heikompia, torjua ilmastonmuutosta ja suojella luontoa.

Mikä on tärkein tavoitteesi politiikassa?

Haluan olla vaikuttamassa siihen, että kunnan palveluiden laatu säilyy, arki toimii ja luonnon moninaisuuden säilyttäminen huomioidaan kuntastrategiassa.

Miksi asut juuri Nurmijärvellä?

Mieheni on kotoisin Kirkonkylältä, joten tuntui luontevalta suunnata lähemmäs ”mummolapalveluita” siinä vaiheessa, kun aloimme perustaa perhettä. Lasten ollessa nyt isompia, on meistä vastavuoroisesti apua maailman parhaille anopille ja appiukolle.

Jos joutuisit muuttamaan toiselle paikkakunnalle, minne muuttaisit ja miksi?

Muuttaisin lapsuuden kotipaikkakunnalleni Savonlinnaan. Ikääntyvä isäni asuu siellä, melkein jokaisen takapihalla siintää Saimaa, Pullervo kavereineen köllöttelee luodolla ja lisäksi kaupungissa on aktiivinen kulttuurielämä.

Ketä nurmijärveläistä ihailet?

Ihailen säveltäjä ja musiikkipedagogi Soili Perkiötä. Hän tekee uskomattoman hienoa työtä suomalaisen lastenmusiikin eteen, inspiroi musiikkikasvattajia ympäri maan ja innostaa lapsia perheineen musiikin maailmaan.

Minne veisit turistin Nurmijärvellä?

Kuljettaisin turistia ensin Matkunlammilla tai Isosuolla, sitten veisin Kirkonkylälle syömään ja illalla suunnattaisiin Taaborinvuoren tai Monikko-salin tapahtumiin.

Mitä kaikkien pitäisi mielestäsi tietää Nurmijärvestä?

Taaborinvuori, sen historia ja Kivi-juhlat.

Mitä kaikkien pitäisi tietää sinusta?

Tykkään kielistä ja puhun mielelläni esimerkiksi ruotsia, vaikka en sitä täydellisesti osaakaan. Olen opiskellut aikoinaan Tukholmassa, Budapestissä ja vähän Ranskassakin ja monipuolinen kielitaito onkin yksi parhaista aineettomista hankinnoista ikinä.

Mikä on mielestäsi paras tapa viettää vapaailta?

Minulle mieluisin tapa viettää vapaailta on samoilla metsissä uusia polkuja etsimässä ja vaikka vähän eksyäkin – näin saa helposti jännitystä elämään ja ajatukset irti totutuista radoista!

Mikä kirja on tehnyt sinuun eniten vaikutuksen?

Luin Khaled Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa odottaessani ensimmäistä lastamme. Kirjan kuvaus tyttöjen ja naisten asemasta Afganistanissa, sukupuolten välisestä epätasa-arvosta, ystävyydestä sekä toivosta epätoivon keskellä, oli voimakas ja ajatuksia herättävä lukukokemus.

Mitä TV-ohjelmaa seuraat ja miksi?

Perheen kanssa katsomme yhdessä Ex-Onnellisia ja sen henkilöistä sekä tarinoista on saatu paljon hyviä keskusteluja. Katson mielelläni sarjoja, joissa on hyvin rakennetut henkilöhahmot ja vahva tarina, viime aikaisia suosikkeja ovat olleet esimerkiksi Mare of Easttown ja Le Bureau.

Jos kunta saisi kymmenen miljoonan lahjoituksen ja saisit itsevaltiaana päättää sen käyttötarkoituksen, mihin investointikohteeseen sen käyttäisit?

Puolet summasta käyttäisin kevyen liikenteen väylien rakentamiseen, kehittäisin nuorten työllistymistä tukevaa ja vanhusten virikepalveluita yhdistävää toimintamallia ja pyrkisin turvaamaan maksuttomaan 2. asteeseen siirtymisen niin, että oppilaitoksissa ei jouduta tinkimään resursseista tai opetuksen laadusta. Mielelläni käyttäisin pienen summan taidetta ja musiikkia sisältävän Pride-tempauksen järjestämiseen yhdessä muiden paikallisten toimijoiden ja yrittäjien kanssa.

Mikä on elämän tarkoitus?

Elämä.

Tässä juttusarjassa ääneen pääsevät Nurmijärven valtuustoon nousseet uudet valtuutetut.

Kuka?

Sanna Pasanen

Puolue: Vihreät.

Ikä: 48.

Perhe: Puoliso, kaksi lasta ja hypokoirakokelas Alli.

Ammatti: Musiikin opettaja.

Synnyinkunta: Simpele.

Asuu nykyään: Klaukkalassa.

Harrastukset: Retkeily, lukeminen, laulaminen ja rumpujen soitto.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut