Nurmijärveläinen Mikko Heikkilä mukana Viron MM-rallissa – “Odotan ehjää ja hyvää suoritusta”

Nurmijärveläinen rallilupaus Mikko Heikkilä osallistuu 15.–18. heinäkuuta Virossa ajettavaan WRC Rally Estoniaan. Mikko Heikkilä, 29, kartanlukijansa Topi Luhtisen, 26, kanssa, osallistuvat rallin seitsemänteen osakilpailuun. WRC3-luokassa ajavalle Heikkilälle Tarton alueella ajettava nelipäiväinen kilpailu on uran toinen MM-ralli. Edellisestä MM-rallista, helmikuussa Rovaniemellä ajetusta Arctic Rally Finlandista tuloksena oli WRC3-luokan kolmas sija. Virosta Heikkilä lähtee niin ikään hakemaan kovatasoisen WRC3-luokan podium-sijoitusta.

– Onhan se kova juttu, että ajetaan jo toinen MM-ralli tällä kaudella. Tottakai odotukset omasta suorituksesta ovat korkealla, odotan ehjää ja hyvää suoritusta. Tavoitteen tulisi aina olla niin korkealla kuin mahdollista, mutta ehkä täällä joudutaan ottamaan oman luokan podium tavoitteeksi. Aika kovaa saadaan mennä siihenkin, Heikkilä sanoo.

WRC Rally Estonia on Heikkilälle ensikosketus virolaiseen soratiehen kilpa-autolla. Tuntumaa Viron nopeavauhtisiin teihin Heikkilä haki testeissä maanantaina.

– Liki samoilla säädöillä mennään kuin Pohjanmaallakin. Pientä hienosäätöä tehtiin ja parannusideoihin löydettiin ratkaisut niin, että auto on vielä pykälän verran mieluisampi ja tuntui toimivan hyvin näillä teillä, hän sanoo.

Tiistaina ja keskiviikkona erikoiskokeisiin nuotituksen aikana tutustunut Heikkilä luonnehtii erikoiskokeita nopeiksi sekä profiililta vaihteleviksi. Erikoiskokeet ovat nurmijärveläiselle mieleen.

– Tosi hyvä fiilis jäi pätkistä, jokainen pätkä tähän asti on ollut mieluisa. On nopeaa ja hidasta, leveää ja kapeaa ja tien pinta vaihtelee silloin tällöin. Osa pätkistä on todella liukkaita ja pehmeitä, Heikkilä sanoo.

Liki samoilla säädöillä mennään kuin Pohjanmaallakin.

Hänen mukaansa maasto on Suomeen verrattuna erilaista, mutta paljon samaakin on.

– Täällä ajetaan ehkä hieman kovempaa kuin Suomessa.

Heikkilän uran toinen MM-ralli toteutui yhteistyökumppaneiden laajan tuen avulla.

– Isot kiitokset yhteistyökumppaneille, TGS:n tiimille, mekaanikoille ja kaikille, jotka ovat puristaneet niin että ollaan päästy tänne. Tällainen kilpailu vaatii aikamoisia ponnistuksia, ei tänne niin vain lähdetä.

WRC Rally Estonia ajetaan 15.–18.7. Viron Tartossa. Kilpailussa ajetaan yhteensä 24 erikoiskoetta ja 314,16 erikoiskoekilometriä. Kilpailu käynnistyy torstaina Tarton torilla kello 20 ja ensimmäinen erikoiskoe 20:38.

Kilpailu päättyy sunnuntaina kello 15:21 Tarton torille. Kilpailua voi seurata WRC:n sivuilta sekä WRC+-palvelusta. Lisäksi YLE näyttää erikoiskokeet 1, 5, 9, 11, 15, 21 sekä 24 suorana lähetyksenä sekä päivän lopuksi ajopäivän koosteen.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut