Keski-Uudenmaan ympäristökeskus lopettaa kaksi eläinlääkärin vastaanottoa – "Toiminta keskittyy yhteen paikkaan"

Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksella on eläinlääkärin vastaanotot Järvenpäässä Kyrölässä, Nurmijärvellä Kirkonkylässä ja Tuusulassa Hyrylässä.

Ympäristökeskus on lopettamassa ensi vuonna kaksi vastaanottoa kolmesta.

– Järvenpään ja Tuusulan tilat ovat purku-uhan alla, joten ajoitus saattaa aikaistua vuoteen 2022, jos sopiva tila löytyy. Kaikki sopijakunnat ovat ilmaisseet kiinnostuksensa tarjota tiloja vastaanotolle, Vastaanottoja perustetaan kuitenkin vain yksi, ympäristökeskuksen johtaja Leena Sjöblom sanoo.

Sopijakuntia ovat Järvenpää, Tuusula, Nurmijärvi ja Kerava. Mäntsälä ostaa palvelut Helsingin yliopiston Saaren klinikalta.

Sjöblomin mukaan muutoksella pyritään turvaamaan kunnallisten eläinlääkäripalvelujen laatu ja jatkuvuus Keski-Uudellamaalla.

– Yhteisvastaanotolla on etuja hajautettuihin vastaanottoihin verrattuna. On turvallisempaa työskennellä yhdessä vastaanotolla, joka on auki vuorokauden ympäri. Vaativissa operaatioissa voidaan käyttää tarvittaessa kahta eläinlääkäriä.

Aukioloajat eivät muutu, ja työntekijämäärä pysyy samana. Ympärivuorokautinen kunnallisen eläinlääkärin vastaanotto työllistää neljä vakituista eläinlääkäriä, kolme hoitajaa sekä päivystäjiä ja sijaisia.

Sosiaalisessa mediassa on kannettu huolta matkan mahdollisesta pidentymisestä keskitetylle vastaanotolle.

Somessa on toivottu röntgenpalvelujen saamista vastaanotolle.

– Röntgenille on tilavaraus uuden vastaanoton suunnitelmissa. Uusien tilojen varustaminen ei ole kuitenkaan ilmaista. On vielä epäselvää, missä vaiheissa meillä on varaa röntgenin hankintaan, Leena Sjöblom sanoo.

Suurin osa vastaanoton asiakkaista tulee Tuusulasta tai Nurmijärveltä, pieni osa Järvenpäästä ja Keravalta.

– Etsimme noin 400–500 neliön suuruista tilaa, jonne on helppo tulla ja jossa on riittävästi pysäköintitilaa. Vastaanotto ei voi sijaita kerrostalon alakerrassa, sillä trafiikkia riittää ympäri vuorokauden. Ja vastaanotolle tulevia koiria pissatetaan pihalla, Sjöblom sanoo.

Eläinlääkintähuolto maksaa kuukaudessa Järvenpäälle 10 600 euroa, Keravalle 9 900 euroa, Mäntsälälle 10 800 euroa, Nurmijärvelle 16 200 euroa ja Tuusulalle 18 500 euroa.

Helle uuvuttaa lemmikit ja pääskysen pojat – eläinlääkäri: "Kyynpuremia tulee vastaanotolle viikoittain"

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut