Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perinteinen bussiyhtiö lisää liikennettä Helsingin ja Tampereen välillä – "Kaikki toimijat huomioiden kolmostiellä on hyvä tarjonta"

Valkeakosken Liikenne lisää vuoroja kolmostielle maanantaina 9. elokuuta alkaen.

Uudet vuorot tulevat aamupäivälle, joten kokonaistarjonta kattaa hyvän osan vuorokaudesta.

– Olemme saaneet paljon toiveita, että aamulla pitäisi olla bussiyhteyksiä Tampereelta ja Valkeakoskelta niin Hämeenlinnaan kuin Helsinkiin. Näihin toiveisiin vastaamme nyt uusilla vuoroillamme. Käyttäjiä tulevat olemaan pendelöijät ja opiskelijat, selittää bussiyhtiön talouspäällikkö Ville Laurell tiedotteessa.

Kohta puolitoista vuotta kestänyt poikkeustila on vaikuttanut niin lento-, raide- kuin bussiliikenteeseen. Valkeakosken Liikenne aloitti helmikuussa varovasti muutamalla viikonloppuvuorolla ajamaan kaukoliikennettä Tampereen ja Helsingin välillä. Muutamien lisäysten jälkeen bussit ajavat nyt seitsemän arkivuoroa Helsinkiin.

– Kaikki toimijat huomioiden kolmostiellä on hyvä tarjonta. Muihin toimijoihin verrattuna meillä on enemmän ja parempia pysäkkejä tarjolla sekä tasainen vuorotarjonta. Oma uusi lipputuotteemme on Kymppikortti, eli kymmenen matkan kortti mille tahansa välille. Se ei ole ”kanta-asiakaskortti”, koska sillä voi matkustaa kuka vaan, maksaa toisenkin matkan tai antaa jollekin toiselle. Meidän kymppikortille voi ladata lisää voimaa netistä, Laurell hehkuttaa.

Bussiliikenteessä ei enää tunneta termiä pikavuoro. Pysäkkimerkinnöistä poistuu sininen pysäkkimerkki (sekä lisäkilpi pikavuoro) ja jatkossa linja-autopysäkin liikennemerkki on vain keltaisella pohjalla. Esimerkiksi kaukoliikenteessä (markkinaehtoisessa) operoivat yritykset kertovat itse mitä pysäkkejä käyttävät verkkosivuillaan tai verkkokaupoissa.