Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keski-Uusimaa ja Kerava siirtyivät koronaviruksen kiihtymisvaiheeseen – "Kokoontumisrajoitusten kiristämiset voivat olla tarpeen"

Koronavirustartunnat ovat neljättä viikkoa lisääntymässä Uudellamaalla. Tartunnat leviävät erityisesti 18–29-vuotiaiden keskuudessa, todettiin Uudenmaan alueellisen koronakoordinaatioryhmän kokouksessa torstaina. Koronaviruksen leviäminen näkyy myös Keski-Uusimaan ja Keravan tartuntojen määrän kasvuna ja ilmaantuvuusluvun nousuna. Molemmat siirtyivät 15.7. koordinaatioryhmän päätöksellä perustasosta kiihtymisvaiheeseen, ja tilanteen jatkuessa siellä samanlaisena voivat alueellisten kokoontumisrajoitusten kiristämiset koronakoordinaatioryhmän mukaan olla tarpeen.

– Yksityisjuhlat ja baari-illat ovat edelleen ne paikat, joissa virus leviää. Alueellisesti tartuntatautilain mahdollistamat rajoitukset eivät näihin pääasiallisiin tartuntatapoihin juurikaan vaikuta, sanoo Husin infektiosairauksien ylilääkäri Asko Järvinen tiedotteessa.

Järvinen kehottaa nuoria hakeutumaan aktiivisesti koronatesteihin pienissäkin hengitystieinfektion oireissa, jotta tartuntaketjut saadaan katkaistua ja tilanteen heikentyminen estettyä. Samoin kaikki kokoontumiset tulee oireisena välttää. Jo rokotusten piirissä olevissa ikäryhmissä tartuntoja on ollut vähän.

Järvinen muistuttaa, että lähes kaikki Uudenmaan kunnat rokottavat jo yli 16-vuotiaita nuoria ja koronarokotuksiin tulee varata aika, vaikka vapaata rokotusaikaa ei heti löytyisikään.