Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keski-Uusimaa siirtyi jälleen koronan kiihtymisvaiheeseen – rajoituksia ei kuitenkaan tiukenneta tällä erää

Keski-Uusimaa on siirtynyt jälleen koronaviruksen osalta perusvaiheesta kiihtymisvaiheeseen, Keusoten tiedotteessa kerrotaan. Syynä ovat nousussa olevat tartuntaluvut, positiivisten näytteiden osuuden kasvu ja se, että tartuntoja ole voitu kattavasti yhdistää tunnettuihin tartuntaketjuihin.

Vaikka Uudenmaan pandemiakoordinaatioryhmä on todennut, että Keski-Uudenmaan alue on siirtynyt kiihtymisvaiheeseen, se ei ole kuitenkaan esittänyt AVIlle rajoitusten tiukentamista, koska sairaalahoidon tarve on pysynyt maltillisena.

Viimeisen kahden viikon aikana Keski-Uudenmaan alueella on todettu 145 koronatartuntaa. Ilmaantuvuusluku on ollut 73/100 000. Luvuissa on ollut selvää nousua sen jälkeen, kun Keski-Uusimaa siirtyi perusvaiheeseen kesäkuussa. Tällä hetkellä väestössä esiintyy viruksen deltamuunnosta, joka leviää herkästi rokottamattomiin tai vain yhden rokotusannoksen saaneisiin. Kaksi rokoteannosta on saanut vasta neljäsosa väestöstä.

Jotta rajoitusten tiukentamiselta vältyttäisiin, Keusote suosittelee kiinnittämään huomiota turvaväleihin esimerkiksi kesätapahtumissa. Mikäli turvavälejä ei voida pitää, on hyvä käyttää kasvomaskia. Koronavirukseen viittaavien oireiden ilmetessä on syytä mennä maksuttomaan testiin viiveettä matalalla kynnyksellä.