Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

K-ryhmä: Näissä maakunnissa herkutellaan eniten jäätelöllä

K-ryhmän kesän myyntilukujen mukaan Suomen kaikkein suurimmat jäätelönystävät asuvat Pirkanmaalla ja Satakunnassa.

– Pirkanmaalla ostetaan suhteessa eniten kaikkia eri jäätelötyyppejä kerta-annoksista kotipakkauksiin. Satakunta seuraa hyvänä kakkosena: siellä korostuvat kaikki muut tyypit paitsi kotipakkaukset. Suhteessa vähiten jäätelöä ostetaan Pohjanmaalla ja Etelä-Savossa, mutta ero maan keskiarvoon on kuitenkin hyvin pieni, K-ryhmän osto- ja myyntipäällikkö Kirsi Väistö kertoo tiedotteessa.

K-ryhmän mukaan kotipakkauksissa kärkipaikkaa pitää Uusimaa, jonka jäljessä tulee Lappi. Jäätelöpuikkojen osalta ykkösmaakuntien Pirkanmaan ja Satakunnan perässä on Kanta-Häme.

Jäätelötuutin ostaa satakuntalaisen jälkeen todennäköisimmin kainuulainen tai keskisuomalainen. Pikari on ykkössuosikki Varsinais-Suomessa.

K-ryhmän tuotteista monipakkaukset, jotka sisältävät joko samanlaisia tuotteita tai lajitelman erilaisia jäätelöitä, ovat erityisesti pohjalaisten suosikkeja: niitä ostetaan erityisen paljon Etelä-, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Myös mehujäät korostuvat pohjalaismaakunnissa ja Keski-Suomessa.