Mikko Heikkilälle uran toinen WRC3-podium – “Tavoite on saavutettu”

Nurmijärveläinen Mikko Heikkilä, 29, on kartanlukijansa Topi Luhtisen, 26, kanssa, ajanut WRC Rally Estoniassa kolmanneksi, kerrotaan Mikko Heikkilä Racing -tiedotuksen tiedotteessa.

Viron MM-ralli oli Heikkilälle uran toinen rallin maailmanmestaruussarja WRC:n osakilpailu, ja samalla toinen top 3-sijoitus. Uransa ensimmäisen WRC-podiumin Heikkilä saavutti aiemmin tänä vuonna ajetussa WRC Arctic Rally Finlandissa Rovaniemellä.

– Tavoite on saavutettu, mutta vauhtia pitäisi saada vielä kehitettyä. Koitetaan oppia ja parantaa jatkossa. Positiivista on, että saatiin lauantaina nostettua vauhtia ja vältettiin vaurioita ja ongelmia, Heikkilä kommentoi tiedotteessa.

Kilpailu alkoi torstaina lyhyellä yleisöerikoiskokeella, jolla Heikkilä oli seitsemäs. Perjantaina hän nousi WRC3-luokassa viidenneksi päivähuoltoon tultaessa, ja oli yötauolle mentäessä kuudes.

Lauantain ensimmäisen lenkin Heikkilä aloitti vahvasti nousemalla viidenneksi luokassaan. Kolmanneksi nopeimmat ajat erikoiskokeilla 12 ja 13 sekä kanssakilpailijoiden epäonni nostivat Heikkilän kolmanneksi päivähuoltoon tultaessa.

– Kato on käynyt meidän edestä ja ollaan nyt kolmantena, joten sijoitus on tavoitteen mukainen. Toisella ajokerralla urat tulevat olemaan syvät, joten täytyy olla todella tarkkana.

Aamun erikoiskokeet ajettiin toistamiseen iltapäivällä, jolloin vahva urittuminen muodostui haasteeksi. Teiden huonontunut kunto ei kuitenkaan aiheuttanut ongelmia Heikkilälle, joka ajoi erikoiskokeelle 14 neljänneksi nopeimman ajan ja erikoiskokeilla 15-17 Heikkilä oli toiseksi nopein.

Päivän päättäneen lyhyen yleisöerikoiskokeen jälkeen Heikkilä oli yötauolle mentäessä kolmantena ja kiinni uransa toisessa WRC3-luokan podiumissa.

– Ajettiin nyt parempia aikoja ja ajo alkaa näyttää valoisammalta. Parannusta on havaittavissa aikaisempaan ajokertaan verrattuna. Lenkin kahdella ensimmäisellä pätkällä oli sellaiset urat, ettei olla nähtykään. Mitään isoja lyöntejä ei autoon onneksi tullut, päästiin kunnialla läpi.

Sunnuntain Heikkilä aloitti kolmanneksi nopeimmalla ajalla päivän avauserikoiskokeelle numero 19 ja jatkoi samaa vauhtia erikoiskokeella 20. Viidenneksi nopein aika ennen taukoa tarkoitti vankistettua kolmatta sijaa.

– Ajettiin turvallisesti läpi, ei mitenkään hirveästi yrittämällä. Tarkasti yritettiin tulla. Tehdään pieniä muutoksia omaan ajamiseen ensimmäisen ajokerran pohjalta ja jatketaan samalla tavalla myös loput kolme pätkää.

Kolmanneksi viimeisellä sekä viimeistä edeltävällä erikoiskokeella Heikkilä ajoi kolmanneksi nopeimman ajan ja viimeiselle Power Stagelle viidenneksi varmistaen uransa toisesta MM-rallista podium-sijoituksen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut