Kasvava Klaukkala kiinnostaa yrityksiä – jarruna tilojen puute

Kamppailu Centerin perustajat Joona Posa (vas.),Santeri Posa, Janne Kotiranta sekä kuvasta puuttuva Toni Kalliomäki ovat kisanneet brasilian jujitsussa ulkomaita myöten. Taina Joutsen
Taina Joutsen

Taina Joutsen

Brasilian jujitsua pitkään harrastanut ja lajissa ulkomaita myöten ansiokkaasti kilpaillut kaveriporukka on perustanut kamppailulajeille tarkoitetun salin Klaukkalan Järvihakaan.

Klaukkala valikoitui Kamppailu Centerin paikaksi, koska Santeri ja Joona Posa, Janne Kotiranta ja Toni Kalliomäki ovat kotoisin niiltä kulmilta ja asuvat Santeri Posaa lukuun ottamatta edelleen Klaukkalassa. Toimitila salille löytyi sattumalta pienen etsiskelyn jälkeen.

Klaukkala on heidän mielestään sopiva paikka myös siksi, ettei siellä ole vastaavaa tarjontaa. Tähän asti miehet ovat itsekin harjoitelleet ja valmentaneet Vantaalla.

– Klaukkala kasvaa koko ajan, esimerkiksi Vantaalla käy paljon asiakkaita Nurmijärveltä, Santeri Posa sanoo.

– Matkaa Vantaalle oli 30 kilometriä suuntaansa, ja kun perheessä on pieni lapsi, elämä on aika kiireistä. Oman salin perustaminen on ollut pitkään mielessä, Janne Kotiranta kertoo.

Kamppailu Centerin pravuurilaji on brasilian jujitsu sekä sille luonnollinen jatkumo lukkopaini. Eniten kiinnostusta on toistaiseksi herättänyt salin valikoimaan otettu kuntonyrkkeily. Nyrkkeilylle ja potkunyrkkeilylle etsitään parhaillaan ohjaajia.

Klaukkala kasvaa koko ajan, esimerkiksi Vantaalla käy paljon asiakkaita Nurmijärveltä.

Kamppailu Center on perustajiensa mukaan tarkoitettu kaikenlaisille ja -tasoisille kamppailulajien harrastajille aloittelijoista kisaajiin. Eri tasoiset ja ikäiset harrastajat jaetaan omiksi valmennusryhmikseen.

– Tarjolla on muun muassa brassijujitsun alkeisryhmä 12–15-vuotiaille. Lähin sellainen on tähän mennessä ollut Helsingissä, Santeri Posa kertoo.

Salin avajaisia vietetään 31.7. ja varsinainen toiminta käynnistyy 4. elokuuta.

Klaukkalaan on hiljattain perustettu useita muitakin yrityksiä, esimerkiksi Studio Rento, jonka tarjontaan kuuluvat muun muassa osteopatia ja jooga, vapaapainoharjoitteluun erikoistunut Blackhill Gym sekä kiinteistöpalveluja tarjoava Kiinteistöpalvelu Kiila Oy.

– Nurmijärvi kasvaa voimakkaasti, ja kasvu kohdistuu Klaukkalan alueelle. Siksi yritykset näkevät Klaukkalan houkuttelevana paikkana toiminnalleen, sanoo Klaukkalan Yrittäjien puheenjohtaja Jari Salminen.

Hänen mukaansa uusia pieniä liiketiloja ei juuri tule, ja vapautuvat tilat täyttyvät nopeasti. Klaukkalan ongelmana Salminen pitää sitä, että työpaikkarakentaminen on keskittynyt kunnan pohjoisille alueille.

– Lähin yritysalue, mikä Klaukkalaan on tulossa, on Sudentulli kehätien pohjoispuolella, mutta se on vielä todella pitkissä puissa, hän sanoo.

Salminen muistuttaa, että yritykset tuovat kuntaan asukkaat, hyvinvoinnin, työpaikat ja verotulot. Kaavoittaminen ja sen suunnittelu sekä maanhankinta tapahtuvat hänen mukaansa Nurmijärvellä aivan eri tahdilla kuin lähikunnissa.

– Tässä hukataan kunnan erinomainen sijainti. Eivät Nurmijärvelle tulossa olevat yritykset odota pitkään, vaan menevät Tuusulaan, Mäntsälään tai Vihtiin, Salminen sanoo.

– Kyllä näinkin velkaisen kunnan pitäisi priorisoida se, että yritykset tuovat mukanaan myönteisen kierteen, hän jatkaa.

Kuntastrategian ja elinkeinopoliittisen ohjelman muotoilussa yrittäjyyteen suhtaudutaan Salmisen mukaan positiivisesti, ja niihin on saatu mukaan myös yrittäjien ääni. Nyt kirjatut asiat pitäisi saada vielä päätöksentekoon ja käytäntöön.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut