Minä lapsena: Aktiivikansalainen pienestä pitäen

Merja Winha-Järvinen lapsena.
Taina Joutsen

Taina Joutsen

Nuorisopäällikkö Merja Winha-Järvinen: Synnyin 50-luvun lopussa Helsingin maalaiskunnan pikkukylässä nuorten vanhempieni esikoiseksi. Pikkusiskon, josta olin todella onnellinen, sain 10-vuotiaana.

Vietin paljon aikaa lähellä asuvien isovanhempieni kanssa. Heidän perheessään asui kaksi nuorta enoani, toinen heistä aktiivinen moottoripyöräilyn harrastaja. Siitä tarttui kiinnostus lajiin. Teininä tuli istuttua jokseenkin paljon moottoripyörän kyydissä. Olin silloin myös mukana perustamassa moottoripyöräkerhoa Klaukkalaan.

Pikkukylässä ei ollut ikäisiäni tyttöjä, joten paras kaverini oli vuotta vanhempi poika. Kun hän meni kouluun, minäkin tahdoin sinne. Isäni sopi koulun kanssa, että saisin istua tunneilla kuunteluoppilaana 6-vuotiaana. Siihen aikaan tämä oli pienessä Vestran kansakoulussa mahdollista. Virallisesti aloitin koulun 7-vuotiaana yhdysluokassa.

Aktiivinen kansalaisuus heräsi minussa jo kansakouluaikana. Neljännellä luokalla ideoin paperinkeräyksen, jonka tuotolla saatiin kouluun telkkari.

Merja Winha-Järvinen aikuisena.

Aloitin keskikoulun Vantaan Yhteiskoulussa. Siellä oli paljon touhua ja tekemistä. Pääsin kouluneuvostoon ja liityin teinikuntaa. Oli teatterikerhoa ja muuta. Myös uudet kaverit ja yhdessä tekemisen riemu olivat tärkeitä. Tästä ajasta on jäänyt ystäväpiiriini kuusi luokkatoveria, joiden kanssa edelleen tapaamme. Olemme ikuisesti VYK:n tytöt.

Ekan keskikoululuokan jälkeen valmistui perheemme uusi koti Klaukkalaan. Minulle muutto oli mieluinen. Oli oikea kirjastokin Klaukkalan ensimmäisen kerrostalon toisessa kerroksessa. Jatkoin koulua Vantaalla ulkokuntalaisena oppilaana. Lukukausimaksua vanhempani toki joutuvat maksamaan.

Perustimme Klaukkalaan nuortenkerho Ultran, joka oli Nurmijärven ensimmäinen avoin nuorisotila. Toimipisteenä oli Klaukkalan nuorisoseurantalo.

Minä lapsena -juttusarjassa tutut nurmijärveläiset muistelevat lapsuuttaan.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut