Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viime viikolla useita vaarallisia ylinopeuksia Itä-Uudellamaalla – satasen alueella mitattiin 199km/h

Tiellä liikkujien raskas kaasujalka ja kolarit työllistivät viime viikolla poliisia Itä-Uudellamaalla, poliisin viikkotiedotteessa kerrotaan. Lämpimät säät näkyvät myös edelleen häiriöinä yleisillä paikoilla. Yleisötilaisuudet sujuivat sen sijaan ilman suurempia häiriöitä.

Poliisi valvoi viime viikolla Itä-Uudellamaalla liikenteessä erityisesti ylinopeuksia. Poliisi pysäytti muun muassa kuljettajia, joiden nopeudeksi mitattiin eri tieosuuksilla satasen rajoitusalueella 199 km/h, 176 km/h ja 155 km/h. Erään kuljettajan lukemaksi mitattiin kahdeksankympin alueella 148 km/h ja yksi kuljettajista ajoi kahtasataa alueella, joissa oli 120 km/h nopeusrajoitus.

Kaikilta edellä mainituilta kuljettajilta lähti kortti hyllylle, sillä heitä kaikkia epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

– Liikenteessä jäi kiinni myös useampi rattijuopumuksesta epäilty. Yksi rattijuopumuksesta epäillyistä ajoi myös lähes 80 kilometriä tunnissa ylinopeutta satasen alueella. Myös hänet määrättiin ajokieltoon, kertoo komisario Asko Sartanen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Poliisi valvoo ja seuloo tällä viikolla liikenteestä – myös pienemmiltä teiltä – erityisesti kuljettajia, jotka ajavat mahdollisesti päihtyneenä. Tien päällä kiinnitetään huomiota myös raskaan liikenteen valvontaan yhdessä katsastusmiesten kanssa.

Vaikka liikennettä on vielä toistaiseksi ollut kesälomaviikoista johtuen tavanomaista vähemmän, kolareita Itä-Uudellamaalla kirjattiin viime viikolla peräti 89. Erityisesti eläinkolarit ovat lisääntyneet.

– Monet näistä kolareista ovat vieläpä sattuneet valtaväylillä, joten niiden hoitaminen on sitonut useita partioita ja tien päällä on ollut tästä syystä näyttäviä poliisioperaatioita. Erilaiset peura- ja kauriseläimet ovat nähtävästi lähteneet jo liikkeelle, joten tiellä liikkujien kannattaa olla syksyä kohti yhä tarkempana liikenteessä, kertoo komisario Jarmo Ojala.

Poliisista muistutetaan, että matkantekoon kannattaa varata aikaa.

– Loppukesän ja syksyn reissut kannattaa suunnitella niin, että liikkumiseen on riittävästi aikaa. Sitten aikaa ei tarvitse kuroa kiinni tien päällä nopeutta lisäämällä, Ojala muistuttaa.

Poliisi valvoi Itä-Uudellamaalla viime viikolla myös yleisötapahtumia. Keväällä perustetun, tutkintaa ja valvontaa tekevän Rapido-ryhmän partiot jalkautuivat tekemään lupavalvontaa esimerkiksi perjantaina Rock in the City -tapahtumaan Keravalla ja lauantaina Jokelan närkästys -musiikkitapahtumaan Jokelassa.

– Tapahtumien järjestäjien luvat olivat kunnossa ja poliisin silmin katsottuna tapahtumat myös vaikuttivat sujuvan rauhallisesti. Esimerkillistä toimintaa siis sekä järjestäjän että tapahtumiin osallistuneen yleisön puolelta, rikoskomisario Anne Tuomisto mainitsee.

Rapido valvoi jalkaisin ja polkupyörillä viikonlopun viettämistä myös muualla Itä-Uudenmaan alueella. Polkupyöräpartio valvoi ja puuttui erityisesti nuorten mopoilijoiden aiheuttamiin häiriöihin ja huumeiden katukauppaan.

– Valvoimme Vantaalla Kivistössä erityisesti nuorten mopoilua, sillä Kivistöstä on tullut useita vinkkejä häiritsevästä mopoilusta ilta- ja yöaikaan. Alueella on tapahtunut myös useita katalysaattorivarkauksia, joten valvontakohteen valinnalle oli useita perusteita, Tuomisto kertoo.

Viime lauantaina Vantaalla järjestettiin myös edellisten vuosien tapaan Kaljakellunta-niminen tapahtuma, johon osallistui poliisin arvion mukaan noin 250 osallistujaa. Tapahtumalla ei ole kuitenkaan virallista järjestäjätahoa, joka vastaisi muun muassa tapahtuman turvallisuudesta.

– Valvoimme myös tämän tapahtuman yleistä järjestystä ja turvallisuutta. Sekin sujui sinänsä rauhallisesti. Tänä vuonna Keravanjoessa kellujia oli tosin jonkin verran aiempaa vähemmän, komisario Jarmo Ojala arvioi.

Poliisipartioita ovat työllistäneet viime aikoina erilaiset yleisillä paikoilla tapahtuneet väkivaltarikokset. Tosin viime viikolla esimerkiksi pahoinpitelyrikoksia oli selvästi toissaviikkoa vähemmän. Yleisten paikkojen pahoinpitelyrikoksia poliisi kirjasi viime viikolla 26, kun toissaviikolla niitä oli peräti 39.

– Ryöstöjen määrä on ollut kuitenkin jonkin verran nousussa ja pahoinpitelyjä on edelleen lähes yhtä paljon kuin lämpimien kesäviikkojen aikaan. Väkivaltarikoksissa ja ryöstöissä on ollut mukana myös teräaseita, Ojala kertoo.

Poliisin viikko oli valvonta- ja hälytystoiminnan kannalta edellisten kesäviikkojen tapaan kiireinen. Poliisilla oli viikon aikana yhteensä lähes 2 200 erilaista poliisitehtävää, joista noin 700 painottuivat viikonlopulle. Kotihälytystehtäviä poliisilla oli menneellä viikolla 145.

Poliisille on tullut myös edelleen ilmoituksia muun muassa nuorten äänekkäästä öisestä pelaamisesta.

– Nuorten aiheuttama oleskelu ja pelaaminen koulujen pihoilla ja asutuksen läheisyydessä olevilla koripallo- ja urheilukentillä ovat aiheuttaneet jonkin verran häiriötä ilta-aikaan. Nuorten tulee ottaa huomioon, että pelit pitäisi lopettaa viimeistään iltakymmenen jälkeen, Ojala painottaa.