Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

DGH:n Aaro Huttunen oli neljäs junioreiden SM-kisoissa – mestari löytyi vasta uusinnassa

Disc Golf Hyvinkään pojat heittivät hyvin frisbeegolfin junioreiden SM-kisoissa Äijänpellon radalla. Mitalisijat olivat hyvin lähellä, sillä lauantain kahden kierroksen jälkeen MJ18-luokassa Aaro Huttunen oli jaetulla johtopaikalla. Huttunen asuu Nurmijärven Herusissa.

Myös niin ikään heruslainen Joni Hiisvirta (6.) ja Topias Piirainen (jaettu 9.) olivat kymppisakissa mitalin tuntumassa.

Sunnuntain finaalikierroksella palkintosijat valitettavasti karkasivat hyvinkääläisseuran heittäjiltä, mutta DGH:n pojat ylsivät Suomen kymmenen parhaan joukkoon. Aaro Huttunen oli neljäs tuloksella -12 ja Joni Hiisvirta (-7) seitsemäs.

DGH:n Juho Pylkkänen ja Topias Piirainen olivat jaetulla 27. sijalla (+6), kun karsintojen kautta SM-kilpailuihin selvisi MJ18-luokkaan 41 heittäjää.

Luokan voittaja ratkesi vasta uusinnan jälkeen kolmen pelaajan tehtyä tuloksen -16. Jatkoväylällä Eemi Pantsari (Joen Liitokiekko) ja Kasperi Pakarinen (Deep in the Forest) missasivat ratkaisevan putin, kun taas Nestori Tuhkanen (Mikkelin frisbeegolf) laittoi birdie-puttinsa varmasti sisään ja vei mestaruuden. Patsarille ja Pakariselle jaettu SM-hopea.

Tuoreen mestarin tavoitteena on seuraavaksi avoimen luokan Suomen mestaruus.

MJ15-luokassa DGH:n Verneri Kivisaari oli avauspäivän jälkeen sijalla kuusi. Finaalikierroksella sijoitus tippui muutaman pykälän, mutta Kivisaari säilytti sijoituksen kymmenen parhaan joukossa ollen lopputuloksissa yhdeksäs (+5).

Luokan voitto ratkottiin harjavaltalaiskaksikon kesken. Viimeisellä kierroksella mahtavan nousun tuloksella -8 tehnyt Joonas Mäkelä joutui lopulta tyytymään SM-hopeaan, kun peräti viiden uusintaväylän jälkeen mestariksi saatiin Onni Ruusunen. Ruusunen upotti ratkaisuväylällä 9-metrisen putin, kun Mäkelän putti osui yläpantaan. Tuloksen -18 tehnyt kaksikko oli kisassa varsin ylivoimainen.