Hallitukselta vihreää valoa maan sisäiselle koronapassille

Hallitus on päättänyt jatkaa kotimaan sisäisen koronapassin valmistelua. Jos koronapassi tulisi käyttöön, sen haltijat voisivat osallistua muita vapaammin esimerkiksi tapahtumiin.

Koronapassiin on suunniteltu esimerkiksi rokotustietoja sekä tietoa aiemmin sairastetusta koronainfektiosta tai tuoretta todistusta negatiivisesta koronatestistä.

Koronapassin käyttöön ottamisella voitaisiin hallituksen mukaan lieventää nykyisiä rajoituksia tai ainakin välttää uusien, tiukempien rajoitusten käyttöönotto. Lisäksi tavoitteena on helpottaa niiden alojen toimintaa, jotka tällä hetkellä kärsivät rajoituksista eniten tai joiden toimintaa mahdolliset lisärajoitukset vakavasti uhkaisivat.

Koronapassin mahdollista käyttöönottoa valmistellaan laajasti monen ministeriön yhteistyönä. Työtä johtaa sosiaali- ja terveysministeriö.

Hallitus myös päätti aloittaa 12–15-vuotiaiden rokotukset maanantaina STM:n esityksen mukaan. Myös STM:n esittämät ravintolarajoitukset hyväksyttiin hallituksen torstaisessa kokouksessa.

Kokoontumisrajoituksiin ei vielä muutoksia pääkaupunkiseudulla – syynä ravintolarajoitukset

Yle: Hoitajilta puuttuu yhä koronarokotuksia – Osa ei edes halua ottaa

Suomi palauttaa maahantulorajoituksia useasta maasta ja poistaa rajoitukset ukrainalaisilta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut