Yle: Hoitajilta puuttuu yhä koronarokotuksia – Osa ei edes halua ottaa

Osa terveydenhuollon henkilökunnasta on edelleen ilman koronarokotetta, kertoo Yle . Ylen sairaanhoitopiireille tekemään kyselyyn vastasi 20 piiristä 13.

Lain mukaan tartuntataudeille alttiiden ihmisten hoidossa pitää käyttää ensisijaisesti rokotettua henkilökuntaa. Tartuntatautilaki ei kuitenkaan velvoita hoitajia ottamaan koronarokotetta, vaikka influenssarokote on pakollinen herkästi sairastuvien kanssa työskenteleville.

Vastausten mukaan ainakin yhden rokotteen on saanut 85–95 prosenttia sairaanhoitopiirien henkilökunnasta.

Esimerkiksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä Husista kerrotaan Ylelle, että ensimmäisen koronarokotteen on saanut 95 prosenttia lääkäreistä ja hoitajista. Toisen rokotteen on saanut noin kaksi kolmasosaa hoitajista.

Kyseessä on johtavien viranhaltijoiden arvio, joka perustuu keskusteluihin hoitajien kanssa. Työnantaja ei saa hoitajaltakaan kysyä yksityisyyden piiriin kuuluvia terveystietoja.

Osasyy rokotteiden puuttumiseen on rokottamattomien hoitajien ikä, sillä myös nuoret hoitajat ovat jonon hännillä. Erityisesti Kymenlaaksossa ollaan kuitenkin huolissaan siitä, että yllättävän moni terveydenhuollon työntekijä ei halua rokotetta.

– Osa nuorista ihmisistä ei koe rokotetta tarpeelliseksi. Voisin kuvitella, että osalla rokottamattomista työntekijöistä on vielä opinnot kesken, ja he ovat meillä kesätöissä, kommentoi Ylelle ylilääkäri Risto Pietikäinen Kymsotesta.

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut