Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kunnanhallitus päätti: Nurmijärveläisten jätteenkuljetuksen hoitaminen siirtyy Kiertokapulalle

Nurmijärven kunnanhallitus on päättänyt siirtää Nurmijärven jätteenkuljetukseen liittyvän toteuttamisvastuun ja kilpailuttamistehtävän Kiertokapula Oy:lle. Kunnanhallitus käsitteli asiaa maanantain kokouksessaan.

Päätäs tarkoittaa muun muassa sitä, että tulevaisuudessa kuntalaiset eivät voi enää hankkia jätekuljetusta itse.

Kunnan tiedotteen mukaan kilpailutuksen valmistelu käynnistyy välittömästi.

Ensimmäisessä vaiheessa kilpailutetaan seka-/kuivajätteen ja biojätteen kuljetukset ja valmistaudutaan pakkausmuovin keräykseen. Asumisessa syntyvien lietteiden kuljetuksista puhdistamolle huolehtivat jatkossakin asukkaat itse.

Prosessi kilpailutuksen valmistelujen käynnistämisestä jätteenkuljetusten alkamiseen kestää arviolta noin vuoden.

Kunnanhallituksen kokouksessa Juha Hyvämäki (kesk.) esitti Maiju Tapiolinnan (ps.) ja Tarja Salosen (kesk.) kannattamana asian palauttamista valmisteluun.

Asiasta äänestettiin siten, että 7 jäsentä kannatti asian käsittelyn jatkamista, 4 vastusti.

Lopulta kunnanhallitus painotti hyväksymässään ponsiesityksessä kunnan tahtotilan olevan, että jätekuljetuksen urakka-alueet muodostetaan sen kokoisiksi, että myös pienet yritykset voivat osallistua kilpailutuksiin.

Päätöksen jälkeen Kiertokapulan kaikki 13 osakaskuntaa ovat tehneet Kiertokapulan kanssa sopimuksen jätteenkuljetusten järjestämisestä.

Lisää aiheesta myöhemmin Nurmijärven Uutisissa