Navetan ylisistä Joogavintiksi – Tarja Rantala toteutti haaveen omasta harrastuspaikasta

Tarja Rantala on harrastanut joogaa viitisen vuotta. Tytär Inari Rantalakin on kiinnostunut lajista Joogavintin käynnistymisen myötä. Hän toimii myös Joogavintin kesätyöntekijänä. Taina Joutsen
Taina Joutsen

Taina Joutsen

– Kun luin viitisen vuotta sitten yinjoogan tuntikuvauksia, mietin, kuinka en ole aiemmin löytänyt tätä, kirkonkyläläinen Tarja Rantala kertoo joogaharrastuksensa synnystä.

Rantala teki tuolloin kiireistä myyntityötä, ja kun hän pysähtyi joogatunnilla, monenlaiset asiat lähtivät vilistämään mielessä.

– Koin joogan rentouttavaksi ja sen avulla sain notkeutta ja opin myös kuuntelemaan itseäni, Tarja Rantala kertoo.

Hänelle jooga tuo iloa, auttaa rauhoittumisessa ja keskittymisessä sekä kehittää kehonhallintaa ja tasapainoa.

– Oikeanlainen hengitys on tärkeä osa joogaa, ja yhdessä nämä kaikki muodostavat kokonaisuuden.

Ennen korona-aikaa Rantala osallistui pari kertaa viikossa erilaisiin joogaryhmiin.

– Eri joogamuodot täydentävät toisiaan, kun välillä on vähän fyysisempää ja dynaamisempaa ja välillä rauhallisempaa, Rantala sanoo.

Joogaa voi kokeilla melkein missä vain – metsässä, saunassa, lenkillä.

– Jokainen joogaa omista lähtökohdistaan ja oman elämänkatsomuksensa kautta. Jooga ei pyri antamaan valmiita vastauksia, vaan kannustaa ihmistä itseään etsimään ja tutkimaan.

Rantaloiden koti Taidonmaan tila sijaitsee Taipaleentiellä Kirkonkylässä.

– Kun ostimme tilan, haaveena oli, että sen yhteydessä sijaitsevan vanhan navetan ylisille tehtäisiin jotakin erityistä, Tarja Rantala kertoo.

Navettaan valmistui vuonna 2001 perheyritys Tarinakorun myymälä, mutta yliset saivat vielä jäädä silleen ja toimia varastona.

– Vielä ei ollut sen aika, Tarja Rantala tuumaa.

Joogaharrastuksensa alusta lähtien hän oli haaveillut harrastuspaikan kunnostamisesta ylisille.

– Olen esteetikko, ja vanhan vintin tunnelma ja valo toisivat joogalle ihanteelliset olosuhteet. Ajattelin, että moni muukin haluaisi nauttia kauneudesta joogaharjoituksia tehdessään.

Näin sai alkunsa Joogavintti, kesäkausina Taidonmaan tilalla toimiva joogastudio. Remonttityöt käynnistyivät lokakuussa 2020 oman perheen ja asiantuntijaneuvojen voimin. Remontti valmistui toukokuussa 2021.

Joogavintillä voi osallistua seitsemän jooga- ja pilatesohjaajan vetämiin viikkotunteihin, retriitteihin ja erilaisiin hyvinvointipäiviin.

Koska tilassa ei ole lämmitystä, toiminta jatkuu säästä riippuen syyskuulle. Viileimmille säille käytössä on infrapunalämmittimet.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Nurmijärvellä sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut