Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keitätkö itse perunat? Valmisruokien myynti kasvanut reippaasti tänä vuonna

Kotona kokkailu ei innosta enää viime vuoden malliin. Valmisruokien ja valmiiden annosten myynti on kasvanut roimasti. Vastaavasti kaikkein eniten on vähentynyt kalan, lihan ja perunan myynti.

Tiedot perustuvat päivittäistavarakaupan kuluvan vuoden huhti-kesäkuun tilastoihin.

Valmisruokien ja valmiiden ruoka-annosten myynti kasvoi viidenneksen edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Tätä reippaampaa oli alkoholittoman ja vähäalkoholisen oluen myynti. Siinä kasvua oli reilut 31 prosenttia.

– Tämän vuoden huhti-kesäkuussa suomalaiset ostivat raaka-aineiden sijaan enemmän valmiita ja nopeasti lämmitettäviä ruokia. Viime vuoteen verrattuna vihannesten myynnin kasvu pysähtyi. Tuorevihannesten myynti pysyi samana, mutta säilöttyjä ja pakastettuja vihanneksia myytiin vähemmän, kertoo tiedotteessa Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto.

Ensimmäinen koronavuosi aiheutti sen, että viime vuoden ensimmäisen kuuden kuukauden aikana myynti kasvoi etenkin pitkään säilyvissä tuotteissa. Niitä ovat muun muassa kuiva-aineet, pakasteet ja säilykkeet.

Myös erilaisten raaka-aineiden osuus myynnistä kasvoi, kun ruokailut siirtyivät koteihin.

Tänä vuonna myynti on laskenut alkuvuoden aikana esimerkiksi erilaisissa pakasteissa, jauhoissa ja sianlihassa. Myös kalan myynti on ollut kokonaisuudessaan laskussa.

Kaikkiaan päivittäistavarakaupassa elintarvikkeiden myynnin kasvu on ollut paljon pienempää kuin viime vuonna. Tuolloin väki hamstrasi tuotteita ja ruokailut siirtyivät koteihin koronarajoitusten vuoksi.