Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärven yhteiskoulun tontin asemakaavamuutos vireille

Kirkonkylässä sijaitsevan Nurmijärven yhteiskoulun (NYK) tontin asemakaavamuutos on tullut vireille, selviää teknisen johtajan Jouko Lehtosen tekemäsä viranhaltijapäätöksestä.

Alueen asemakaavaa tarkistetaan, jotta alueelle voidaan rakentaa uusia koulurakennuksia, jotka vastaavat nykypäivän vaatimuksiin, ovat koulurakennuksia koskevien määräysten ja suositusten mukaisia sekä muodostavat oppimiseen kannustavan ympäristön. Samassa yhteydessä tutkitaan rakennusperintökohteiden erottamista koulukiinteistöstä omiksi tonteikseen, jotta ne voidaan myydä yksityiseen omistukseen ja osoittaa ne paremmin rakennusten suojeltavien arvojen säilymistä edistävään käyttötarkoitukseen. Lisäksi tarkastellaan alueen pysäköintitarvetta ja huomioidaan olemassa oleva ja tarvittava yhdyskuntatekninen huolto.

Asemakaavamuutoksen vireilletulo liittyy valtuuston keväisen päätökseen sijoittaa Nurmijärven lukio NYK:n yhteyteen.

Asemakaava on vaikutuksiltaan merkittävä, ja sen hyväksyy lopulta valtuusto. Alustavan aikataulun mukaan asemakaavan muutos hyväksytään syksyllä 2022.