Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viirinlaakson asemakaavamuutos etenee – tulossa merkittävä vähittäiskaupan suuryksikkö?

Viirinlaakso I:n asemakaavan muutos etenee.

Maanantaina kokoontunut kunnanhallitus päätti hyväksyä kaavaluonnoksen ja asettaa suunnitteluaineiston nähtäville 30 päivän ajaksi.

Asemakaavan muutoksella tutkitaan alueen osoittamista liikerakennusten korttelialueeksi, jolle voi sijoittaa seudullisesti merkittävän vähittäiskaupan suuryksikön. Lisäksi asemakaavaa on tarkoitus tarkistaa jo toteutettujen liityntäpysäköintialueiden sekä rautatiealueen osalta.

Asemakaavan muutoksella alueen tontit osoitetaan liikerakennusten korttelialueeksi. Tontin 21 (aikaisemmin 6) rakennusoikeutta tarkistetaan 9000 kerrosneliömetristä noin 6000 kerrosneliömetriin siten, että maanalainen pysäköinti poistuu ja korttelialue on mahdollista toteuttaa maantasoon, enintään kaksikerroksisena. Samalla poistuvat kansirakenteet myös entisen Viirintien katualueelta sekä pieni torialue Viirintien varresta, ja alue palautetaan katualueeksi, jolta osoitetaan ajoliittymät molemmille liiketonteille.

Asemakaavan muutos on käynnistetty kunnanhallituksen hyväksymän liiketontin luovuttamista koskevan esisopimuksen mukaisesti. Vielä ei ole julkistettu, mitä alueelle on tulossa.