Pauliina Taula haluaa lievittää kiputiloja kalevalaisella jäsenkorjauksella –  "Kivuton ja lempeä hoitomuoto"

Pauliina Taula on nähnyt kalevalaisen jäsenkorjauksen auttavan monia, joilla on ollut kipua vuosienkin ajan. Ennen hierojana toiminut Taula tekee nykyään vain jäsenkorjauksia. Jutta Halminen

Jutta Halminen

Kirkonkylän keskustan kupeessa on Korsisaaren vanha rakennus, jonka sisäpihalta pääsee puikahtamaan sisään taloon. Yläkerrassa vastassa on pieni huone, jonka ovessa lukee Hoitola Gorunn. Siellä odottaa hymyilevä nainen ja keskellä huonetta hierontapöytä odottamassa asiakasta.

Pauliina Taula perusti Hoitola Gorunnin tammikuussa 2021. Sen suojissa hän tekee asiakkaille Kalevalaista jäsenkorjausta.

– Tätä ei opi kuin tekemällä. Vähintään 300 hoitoa tulee olla tehtynä ennen kuin saa näyttökokeen läpäistyään kutsua itseään Kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi, Taula sanoo.

Väärinkäyttöjäkin ilmaantuu ja Taula muistuttaa, että kaikki pätevät Kalevalaiset jäsenkorjaajat löytyvät netistä.

Kyseessä on vanha kansanperinne, jonka tietoisuus on noussut viime vuosina. Hoito sopii kaikille vauvasta vaariin. Raskaana olevat, vauvat ja äidit voivat tulla hoidettavaksi syyskuun lopulla Taulan käytyä näiden hoitoon liittyvässä täydennyskoulutuksessa.

– Ihmisten yleisimmät ongelmat ovat tuki- ja liikuntaelinvaivat. Kalevalainen jäsenkorjaus vaatii vain hyvää sormituntumaa, joka opitaan kolmivuotisessa koulutuksessa, Taula sanoo.

Hoidon aikana käsitellään koko kroppa jalkapohjista ylöspäin. Pehmytkudokset käsitellään ja avataan nivelet asiakkaan omaehtoisia liikeratoja hyödyntäen, jolloin hermotoiminta ja aineenvaihdunta palautuvat normaaliin tilaan.

– Tämä on kivuton ja lempeä hoitomuoto.

Riisun kengät ja kiipeän hoitopöydälle. Hoito alkaa jalkapohjista eikä edes kutita muutoin herkästi kutiavaa naista.

Aikaisemmin hierojana toiminut Taula halusi rinnalle jotain muuta, millä helpottaa ihmisten kiputiloja ja päätyi Kansanlääkintäseuran sivuille.

– Olen ollut aina kiinnostunut siitä, miten ihmisiä on hoidettu ennen kuin oli lääkäreitä. Huomasin juuri alkavan koulutuksen sattumalta ja kohta olinkin jo ilmoittautunut mukaan, Taula sanoo.

Hänen mukaansa Kalevalainen jäsenkorjaaja joutuu käymään koulutuksessa joka toinen vuosi ja maksamaan vuosittain jäsenmaksun tai menettää nimen käyttöoikeuden.

Hoito kestää lähes kaksi tuntia.

– Sen jälkeen tulee välttää raskasta liikuntaa, muistaa juoda vettä ja olla rennosti, jotta saa mahdollisimman hyvän hoidollisen vaikutuksen, Taula vinkkaa.

Hänen mukaansa hoito muun muassa parantaa liikkuvuutta ja elvyttää kudosten sekä hermojen toimintaa.

Kalevalainen jäsenkorjaus

Kansanperinteeseen pohjautuva manuaalinen kehon tuki- ja liikuntaelimistöön kohdistuva pehmytkudoskäsittely eli mobilisaatiohoito.

Hoidon lähtökohtana on tuki- ja liikuntaelimistön toimintaketjun/ -ketjujen epätasapainoon tai virheasentoon joutunut tila, joka voi aiheuttaa hermopinteitä ja kipua.

Hermoihin kohdistuva paine ja kudosnesteen kertyminen vähenevät, samalla kipu vähenee tai häviää. Nivelten liikkuvuus ja pintojen aineenvaihdunta paranevat.

Perustuu kudostenkäsittelyperinteeseen eli hierontaan ja nivelten paikalleen saattamiseen.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Nurmijärvellä sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut